Sport

2016.04.28. 16:47

Nyolc gól után kaland az élet

Fényeslitke - Miskolczi Gábor Budapesten lakik, Nyíregyházán tanul, Fényeslitkén futballozik – eredményesen.

Fényeslitke - Miskolczi Gábor Budapesten lakik, Nyíregyházán tanul, Fényeslitkén futballozik – eredményesen.

Nyolc gólt szerezni még egy sörmeccsen is minimum azzal jár, hogy a haverok fizetnek a büfében. Vagy éppen fordítva.... Márpedig Miskolczi Gábor pontosan ezt tette a Nagydobos elleni mérkőzésen. Nem elhanyagolható különbség, hogy a fényeslitkei futballista a Nyírerdő-csoportban rendezett bajnoki összecsapáson szórta meg a vendégeket: a harminchetedik és nyolcvanharmadik perc között csak és kizárólag ő talált a kapuba – eme időszakban mesterhatost jegyezve.

A huszonkét esztendős támadó nyolc „dugója” megágyazott a tavasszakl egyébként is jól muzsikáló hazaiak fölényes sikeréhez, akik alaposan kitömték a látogatókat (10–0).

– Hatot rúgtam már ebben a szezonban a Tiszamenti SE-nek, ez meg egy ilyen nap volt, szinte valamennyi helyzet kihasználtam – közölte nemes egyszerűséggel Miskolczi Gábor, aki nem vitte túlzásba az ünneplést. – Természetesen nem csupán az én érdemem, a csapattársak segítsége nélkül nyilván nem sikerült volna ennyiszer batalálni. Tettek célzást az öltözőben, hogy mit várnak cserébe.... Egy láda sörrel megyek a srácoknak! Eddig huszonöt gól volt a legtöbb, amit egy bajnoki évadban szereztem, jelenleg harmincháromnál tartok, és még van és néhány forduló. Jó lene negyvenig eljutni, az szépen mutatna.

Nem mellesleg Miskolczi Gábor meglehetősen kalandos életet él. A Nyírsuliban nevelkedett, mahd fél évet töltött a felcsúti Puskás Akadémián, szerepelt a Mándokban, majd 2012 nyarán igazolt Fényeslitkére....és ez még nem minden.

– A Nyíregyházi Egyetemen tanulok, viszont Budapesten élek, így kissé nehéz kivitelezni, hogy megfelelő edzésmunkát végezzek, ezért, persze a magasabb osztályról sem álmozhatok. Azért jó Litkén futballozni, összeszokott a társaság, és nem is megy rosszul a csapatnak. Kilenc meccsünk volt tavasszal, egyszer, az élen álló Nyírmadától kaptunk ki, a többit megnyertük, az ötödik hely kinéz nekünk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!