Sport

2016.05.20. 11:16

Újítások az idei sárkányhajó-versenyen

Rakamaz - A rakamaz-tokaji viadal része lett az országos szövetség roadshow-sorozatának.

Rakamaz - A rakamaz-tokaji viadal része lett az országos szövetség roadshow-sorozatának.

Ahogy az elmúlt három évben mindig, ezen a nyáron is megrendezik a Tokaji Sárkányhajó-kupát – jelentette be Tarnai Gábor, a rendező Zemplén Zenit Alapítvány képviseletében a pénteki tájékoztatón. A helyszíne a rakamazi Tisza-part, ahová húsz legénység részvételét várják a kétnapos, június 24-25-i viadalra.

Most először ez a verseny is bekerült a Magyar Kajak-kenu Szövetség által felügyelt roadshow-sorozatba, amely nyolc állomásból áll, és ezen keresztül el lehet jutni a sukorói országos döntőbe. Ehhez igazodva készítették el a versenykiírást, települések, cégek és friss sárkányok kategóriába lehet nevezni, az első kettőből három-három egység juthat tovább.

A minimum tizenhat, maximum húsz versenyzőből álló legénység tagjai közül minimum nyolcnak hölgynek kell lenni – ez is szövetségi előírás. A szervezők várják baráti társaságok, cégek jelentkezését, aki pedig egyedül érkezik, annak is lehet csapata üresedés esetén. A nevezési határidő június 19-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!