Sport

2016.06.14. 10:26

A nyíregyházi iskolák érintettek voltak az éremcsatában

Nyíregyháza - A Zelk legénysége a harmadik, az Eötvös lánycsapata a negyedik lett a IV. korcsoportos országos diákolimpiai döntőben.

Nyíregyháza - A Zelk legénysége a harmadik, az Eötvös lánycsapata a negyedik lett a IV. korcsoportos országos diákolimpiai döntőben.

A rendező borsodiakon kívül csak négy terület, Bács-Kiskun, Budapest, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg mondhatta el magáról, hogy fiú- és lánycsapattal is képviseltette magát az IV. korcsoportos országos döntőben, amelyet Miskolcon rendeztek.

A nyolcas fináléban a fiúk mezőnyben ott lehetett a nyíregyházi Zelk-iskola csapata, amely vereséggel nyitotta a csoportmeccseit, de a négy közé jutásról döntő Zalaegerszeg elleni mérkőzésen javítani tudott, kosárgazdag találkozón két ponttal nyert, és bekerült az elődöntőbe. Utóbb arra is fény derült, a későbbi bajnok zalaiakat egyes egyedül a nyíregyháziak tudták legyőzni, a zelkesek pedig a nagy csatában elvesztett elődöntő után a pécsiek ellen kiharcolt győzelemmel szerezték meg a bronzérmet. Az elismerésre méltó csapatprodukció remek egyéni teljesítményekkel is párosult, hiszen a nyíregyháziak három különdíjat is hazahoztak: Bíró Benedek és Bolden Immanuel bekerült a torna válogatottjába (all star-csapat), míg Kurucz Ádám lett az egész mezőny legtöbb hárompontos kosarat szerző játékosa.

A lányoknál a nyíregyházi Eötvös-gyakorló útja vezetett a legjobb négy közé – ugyancsak két megnyert és egy elvesztett csoportmérkőzéssel. A két helyosztón nem sikerült meccset nyerni, de a tornán belüli fejlődést mutatja, hogy a bronzmérkőzésen a kecskemétieket nagyobb csatára sikerült késztetni, mint a csoportban egymás ellen vívott találkozón. A negyedik helyért így is rengeteget dolgoztak a nyíregyháziak lányok, akik közül Mácsai Réka Maja ugyancsak tagja lett a torna csapatának.

IV. korcsoportos országos diákolimpiai döntő, Miskolc

Fiúk

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Zelk–Budapesti Teleki 72–84, –Miskolci Fényi 81–21, –Zalaegerszegi Kölcsey 99–97. A csoport végeredménye: 2. Zelk 5 pont.

Elődöntő: Szombathelyi Bolyai–Nyíregyházi Zelk 107–103.

A 3. helyért: Nyíregyházi Zelk–Pécsi Jókai 96–75.

Végeredmény: 3. Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Zelk Zoltán Általános Angol–Német Kéttanítási Nyelvú Tagiskolája (Bíró Benedek, Bolden Immanuel, Dauda Tamás, Heinrich Balázs, Ignácz Milán, Juhász Márk, Kazai Ákos, Kurucz Ádám, Mezei Marcell, Papik Ákos, Szabados Benedek, Szalmási Tibor, edző: Gombkötő Norbert és Pethő Ákos, testnevelő: Sallai István).

Lányok

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Eötvös–Debreceni Kölcsey 53–13, –Kecskeméti Kodály 38–65, Kaposvári Általános 58–53. A csoport végeredménye: 2. Eötvös 5 pont.

Elődöntő: Miskolci Fráter–Nyíregyházi Eötvös 72–38.

A 3. helyért: Kecskeméti Kodály–Nyíregyházi Eötvös 70–51.

Végeredmény: 4. Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskolája és Gimnázium (Bíró Petra, Cziránku Bernadett, Galambos Dóra, Hegedűs Tímea, Illés Dóra, Karaffa Lili, Karakó Dorina, Mácsai Réka Maja, Mátyás Dorina, Lukács Panna, Urbin Dóra, Ványi Kinga, Ványi Virág, edző: Farkasinszki Gyuláné, testnevelő: Urbin Tibor).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!