Sport

2016.06.05. 17:44

Abroncsot forgattak, traktornehezéket tartottak a kollégisták Vasváriban

Tiszavasvári - A napokban Tiszavasváriban tizennegyedik alkalommal rendezték meg négy középiskolai kollégium sportolóinak részvételével a Vasvári Pál Kupát.

Tiszavasvári - A napokban Tiszavasváriban tizennegyedik alkalommal rendezték meg négy középiskolai kollégium sportolóinak részvételével a Vasvári Pál Kupát.

Borsod megyéből a Szerencsi Városi Kollégium, míg megyénkből a nyíregyházi Szent Imre Kollégium, a záhonyi Dr. Béres József Kollégium és a házigazda intézmény versenyzői vettek részt a meghívásos tornán. A kollégisták három számban mérték össze felkészültségüket, ügyességüket a városi sportcsarnokban, illetve a mellette található szabadtéri pályákon.

Teremlabdarúgásban azonos pontszámok és gólkülönbségek nyomán négyes holtverseny alakult ki. Végül a több rúgott gól alapján a szerencsiek és a nyíregyháziak hetes rúgásokkal döntötték el az elsőséget, melynek révén a Borsod megyeiek vihették haza a míves serleget. A szervezők különdíjakat is odaítéltek. A gólkirályi címet a szerencsi Bessenyei Róbert, míg a torna legjobb kapusának járó különdíjat a záhonyi Marosán Erik nyerte el.

Az érdekes és hangulatos „Kollégiumok legerősebb emberei” elnevezésű versengésben a diákok súlyt löktek, medicinlabdát dobtak, abroncsot forgattak, traktornehezéket tartottak és fekvenyomásban is megmérkőztek, majd az öt próba összesítése után Csató Dénes, Rózsa Imre (mindketten vasváriak), Takács Dávid (Szent Imre Gimn.) sorrend alakult ki.

A második alkalommal meghirdetett karbirkózó versenyen Milák Gyula (Vasvári), Berta Levente (Záhony) és Marosán Erik (Záhony) végzett a dobogón. A nyertesek teljesítményét kupával, éremmel, oklevéllel, ajándékcsomagokkal ismerték el a Budai János tanár úr vezetésével mintaszerűen megrendezett és igen hangulatos versengés házigazdái.

- Kovács Richárd -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!