Sport

2016.06.04. 13:43

Egyet az elsőben, kettőt a másodikban

Nyíregyháza - A harmadik top százas játékos, Mihail Kukuskin ellen már nem volt képes a bravúrra a prostejovi tenisztornán döntőt játszó Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - A harmadik top százas játékos, Mihail Kukuskin ellen már nem volt képes a bravúrra a prostejovi tenisztornán döntőt játszó Fucsovics Márton.

Aki Grand Slam-verseny főtábláján játszott már Roger Federer, Rafael Nadal és Andy Murray ellen (valamennyivel Wimbledonban, utóbbival Melbourne-ben is), továbbá David Ferrerrel és Stanislas Wawrinkával, az rossz teniszező nem lehet. És bár Mihail Kukuskinnak (83. a világranglistán) egyik nagyágyút sem sikerült legyőznie (Nadaltól azért egy szettet elvett), azért odáig el kellett jutni, hogy ezen nagyságok ellen játszhasson a világ legnagyobb tornáin.

Kukuskinnak amúgy nem mindig a futottak még kategóriája jutott a négy nagy viadalokon, ezt jelzi, hogy 2012-ben az Australian Openen nyolcaddöntőt játszhatott (épp Murray-vel), 2013-ban pedig a selejtezőből indulva a harmadik fordulóig jutott a New York-i főtáblán, ahol végül Ferrertől kapott ki.

Szóval, ez a kazah teniszező, a verseny hatodik kiemeltje várt Fucsovics Mártonra (204.) a prostejovi ATP-cahllengertorna (salak, 106 500 euró) szombati döntőjében. A nyíregyházi játékos előzőleg legyőzte az 50. helyen álló litván Ricardas Berankist és a 69. spanyol Inigo Cervantest, de azok a szettveszteség nélküli viadalok láthatóan sokat kivettek belőle.

A meccs első játéka ugyan az övé volt, de a következő hét gémet Kukuskin behúzta. A kazah remek szervái ezen a lassabb borításon is jól érvényesültek, Fucsovicsot egyetlen bréklabdához sem hagyta jutni. Marci aztán 1:6, 0:1-nél ismét hozta a maga szerváját, és a második szettben 2:2-ig tartotta a lépést a kazahhal. Akkor aztán megint robbantott íz ellenfél, 3:2-nél ismét elvette a magyar versenyző adogatójátékát, 5:2-es vezetésénél pedig a hatodik bréklabdájából az ötödiket is értékesítve pontot tett a 61 percen át tartó, 6:1, 6:2-es győzelmét hozó mérkőzésre.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. június 6-i számában és a http://www.kelet.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!