Sport

2016.06.21. 16:03

Fucsovics Márton - Tizenötből kettő és tizennégyből semmi

Nyíregyháza - A wimbledoni Grand Slam-teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában lépett pályára kedden a nyíregyházi Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - A wimbledoni Grand Slam-teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában lépett pályára kedden a nyíregyházi Fucsovics Márton.

6:3, 6:3. Sima meccs, gondolhatjuk. Véget is ért 74 perc alatt, nyert az alacsonyabban jegyzett játékos, a világranglistán 223. helyen álló amerikai Daniel Nguyen. Miközben a vesztes, vagyis Fucsovics Márton (162.) azon bosszankodhatott, miként tudott olyan meccset így elveszíteni, amelyen volt 15 (!) adogatáselnyerési esélye, és csak kettőt használt ki belőlük.

A wimbledoni füvespályás Grand Slam-verseny selejtezőjének első fordulójában, az eső miatt hétfőről keddre áthozott mérkőzés első szettjében 1:1-nél és 2:2-nél is három-három adogatáselnyerési lehetősége volt a nyíregyházi játékosnak, majd amikor az ellenfél a második esélyét valóra váltotta, 5:3-nál még a szettben maradhatott volna, de a maratoni, tízperces gémet úgy veszítette el, hogy négy bréklabdát is parlagon hagyott. Az annyi, mint tíz esély – egyetlen szettben.

A második játszmában kettős brékelőnnyel 3:0-ra lógott meg az amerikai, amikor újabb három bréklabdát hagyott ki Marci, míg végre a következőt, vagyis a tizennegyediket értékesítette. Aztán még 5:2-nél is felére csökkentette a dupla brékhátrányát, de aztán ebben a szettben negyedszer, összességében pedig ötödször bukta el a szerváját a hatból öt adogatáselnyerési esélyét kihasználó Nguyennel szemben.

Így aztán Fucsovicsnak tizennegyedik próbálkozásra sem sikerült Grand Slam-főtáblára kerülnie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!