Sport

2016.06.26. 15:08

Maradt a zsebben az amszterdami repülőjegy

Nyíregyháza - Szikszai Róbert végül mégis indulhat a felnőttek atlétikai Európa-bajnokságán.

Nyíregyháza - Szikszai Róbert végül mégis indulhat a felnőttek atlétikai Európa-bajnokságán.

Újságírói alapvetés, hogy a nevekből nem űzünk tréfát, de ez esetben kihagyhatatlan: nem lett savanyú, azaz Savanyú a szőlő Szikszai Róbert számára.

Az Európa-bajnoki indulást korábban már zsebben érző nyíregyházi diszkoszvető a múlt héten azzal szembesült, hogy Savanyú Péter a semmiből felülmúlta őt egy szekszárdi háziversenyen, és ezzel negyedik helyre szorult a versenyszám Eb-szinttel rendelkező sportolói között, holott csak hárman indulhatnak. Csakhogy kapott még egy esélyt, ugyanis Spiriev Attila szakmai igazgató szétdobást rendelt el közöttük, és ezt a szombathelyi U23-as bajnokság keretében ejtették meg.

A férfi diszkoszvetésre vasárnap került sor, Szikszai elsőre elért 60,58 méteres teljesítményével megnyerte az ob-t, Savanyú az utolsó sorozatban dobott 58,82-t, így a nyíregyházi U23-as Eb-bronzérmesé az amszterdami indulás joga. A nyílt versenyt amúgy Kővágó Zoltán nyerte meg 66,22 méteres dobással, az ob-t tekintve az NYSC-s Káplár János lett a második.

A magasugró Bakosi Péter és a női diszkoszvető Kerekes Dóra is kacérkodott még az Eb-szint teljesítésével a nyíregyházi atléták közül. Előbbi pénteken a németországi Bühlben 218 centivel lett hetedik, majd másnap Szombathelyen is megpróbálkozott a szinttel, de biztató versenyzéssel, négy centivel elmaradva attól 222-t ért el. Kerekes Dóra pedig ugyan megszerezte az U23-as bajnoki címet diszkoszvetésben, de ennek finoman szólva sem örült, mert az eredményével nem tudta kiharcolni az amszterdami indulást.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!