Sport

2016.07.26. 11:12

Akárhogy is fájt, Olaf volt a sztár!

Nyíregyháza - A nyíregyházi tehetség egymaga négy bajnoki címet, összesen kilenc érmet úszott.

Nyíregyháza - A nyíregyházi tehetség egymaga négy bajnoki címet, összesen kilenc érmet úszott.

Igencsak kitettek magukért a Nyíregyházi Sportcentrum ifjú úszói a hét végén rendezett országos cápa bajnokságon. A Tüske uszodában Gyula Sándor és Mészáros Edit tanítványai közül tizennégyen álltak rajtkőre. A tucatnyi érem szerzői mellett még nyolcan voltak finalisták.

A bajnokság sztárja Cserfalvi Olaf volt, aki négy bajnoki címet, négy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett. Kovács Péter is ütötte a vasat, hiszen háromszor állt a dobogó harmadik fokára, és két ezüstváltónak is tagja volt. A remek egyéni teljesítmények eredményeként a nyíregyháziak a csapatversenyben a második helyen végeztek.

A nyíregyháziak eredményei

Cserfalvi Olaf: 1. 100 m pillangó, 200 m pillangó, 400 m gyors és 400 m vegyes. 2. 200 m vegyes, 1500 m gyors 3. 200 m gyors.

Kovács Péter: 3. 100 m gyors, 200 m gyors és 400 m gyors

Ezüstérmesek: 4X100 m fiú gyorsváltó (Szakács Adorján, Nagy Márton, Kovács Péter, Cserfalvi Olaf) és 4X200 m fiú gyorsváltó (Szakács Adorján, Nagy Márton, Kovács Péter, Cserfalvi Olaf)

Más számok döntőibe jutottak: Cserfalvi Olaf, Kovács Péter, Szakács Adorján, Lengyel Áron, Nagy Márton, Tajthy Milán, Sztruhár Jázmin, Barna Bianka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!