Sport

2016.07.07. 19:23

Az amszterdami stadionon kívül dobott csak Szikszai Róbert

Nyíregyháza - Szikszai Róbertnek csak egy érvényes dobása volt a férfi diszkoszvetés selejtezőjében az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - Szikszai Róbertnek csak egy érvényes dobása volt a férfi diszkoszvetés selejtezőjében az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

A selejtezőre kiszorultak az Olimpiai Stadionból a diszkoszvetők, így az atlétikai Európa-bajnokság fő helyszínén csak azoknak lesz esélyük versenyezni, akik túljutottak a csütörtöki kvalifikáción.

Szikszai Róbert nem lesz köztük, bár az igazat megvallva erre a nevezési lista alapján eleve kevés esély mutatkozott. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője rendelkezett a legrosszabb nevezési eredménnyel a harminc induló közül, de a 64 méteres selejtezős szintet (a tizenkettes döntőhöz végül 63.74 kellett) máskor már megközelítette.

Ez azonban nem az a nap volt. Elsőre 58.01 métert dobott Kerekes László tanítványa az amszterdami belvárosban, a Múzeum téren rendezett selejtezőviadal második csoportjában, és ezt a kísérletet két érvénytelen dobás követte. Ezzel a 21 éves sportoló csoportjában a 13., összetettben pedig a 26. helyen végzett, vagyis négy versenyzőt is sikerült megelőznie, igaz, közülük csak az ukrán Olekszij Szemjonov rendelkezett érvényes eredménnyel.

A másik két magyar férfi diszkoszvető közül Kővágó Zoltán a harmadik legjobb eredménnyel (65.21) lett döntős, Huszák János 60.58 méterrel a 23. helyen zárta a kvalifikációt.

A nap magyar eredményét Márton Anita érte el súlylökésben, ahol 18.72 méteres dobásával ezüstérmet szerzett a német Christina Schwanitz (20.17) mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!