Sport

2016.07.02. 10:19

Tour de Hongrie - Sikeres szökés, litván szakaszsiker

Karcag - Sikeres szökés végén a litván Gediminas Kaupas nyerte meg pénteken a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amely után az összetettben továbbra is az észt bajnok Mikhel Raim áll az élen.

Karcag - Sikeres szökés végén a litván Gediminas Kaupas nyerte meg pénteken a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amely után az összetettben továbbra is az észt bajnok Mikhel Raim áll az élen.

A Cegléd és Karcag közötti 186 kilométeres távon a nagy hőséggel is meg kellett küzdenie a 95 tagú mezőnynek, amelyből többen nagyon aktívak voltak az etapon. Több szökési kísérlet után Kaupas - Popovics Gergellyel és a német Lepperttel - tudott komoly előnyt kiharcolni.

A litván versenyző társai egy idő után leszakadtak, a horvát Bruno Maltar azonban előbb még utolérte az élen haladókat, és Kaupasszal közösen egyre távolodott a főmezőnytől. A boly a szakasz hajrája felé kezdett nagy tempóba, és végül néhány méteren múlt csak, hogy nem sikerült befogniuk a litván-horvát duót, amelyből Kaupas hajrázott jobban és nyert, míg Maltar éppen beért a célba a mezőny előtt.

Összetettben az ötödik helyen célba érő Raim megőrizte első helyét, a Legjobb magyar továbbra is Rózsa Balázs, aki a 15. helyen áll, míg Lovassy Krisztián a 33.

Eredmény:

3. szakasz, Cegléd-Karcag, 186 km:

1. Gediminas Kaupas (litván, Differdange-Losch) 4:22:55 óra

2. Bruno Maltar (horvát, Radenska Ljubljana) 1 másodperc hátrány

3. Ahmed Amine Galdoune (marokkói, Delio Gallina Colosio) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:

1. Mikhel Raim (észt, Cycling Academy) 11:09:28 óra

2. Adrian Gjolberg (norvég, Team Fixlt.no) 15 mp h.

3. Olekszandr Polivoda (ukrán, Kolss-BDC) 18 mp h.

...15. Rózsa Balázs (Szuper Beton) 3:50 perc h.

...33. Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) 4.07 p h.

A vasárnapig tartó, idén 91 esztendős viadalon 740 kilométert tesz meg a 95 tagú mezőny a budapesti befutóig. A szombati, negyedik etapon a Karcag és Kékestető közötti, hegyi befutóval nehezített 137 kilométeres táv vár a versenyzőkre.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!