Sport

2016.09.14. 18:42

A hazaiak voltak a hősök a Magyar Kupán

Rakamaz - Vesztett ugyan a Rakamaz, de alaposan megnehezítette élvonalbeli ellenfele dolgát.

Rakamaz - Vesztett ugyan a Rakamaz, de alaposan megnehezítette élvonalbeli ellenfele dolgát.

A honi futball hőskorában NB I-es klub Magyar Kupa-fellépése felbolygatta a település életét. Nos, Rakamazon békebeli nyugalom honolt, noha a megyei első osztályú egylet az élvonalban sem a „futottak még” kategóriát képviselő Mezőkövesdet fogadta. Azért több volt ez, szimpla meccsnél, csak összeverődött több száz szurkoló. Akik rendkívüli módon élvezték előbb a napsütést, majd azt, hogy a házigazdák módfelett szervezett, fegyelmezett teljesítménnyel alaposan feladták a leckét a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila vezényelte vendégeknek.

Olyannyira, hogy a mezőnyben inkább ők cifrázták a játékot, Galmbosi Gábor mindjárt az első percben kiosztott egy mutatós kötényt ellenfelének. Kisvártatva ugyan Vosahlik megdöngette kapufát, majd sokáig semmit mutatott az élvonalbeli gárda, ha csak azt nem említjük, hogy félóra múltán Baracskai lövése után a labda a műúton landolt.

A szünetben nyilván elhangzott egy, s más a kövesi öltözőben, talán ennek tudható be, hogy némiképp neudurálta magát a borsodi társulat. Molnár Gábor az 52. percben 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt, ekkor felrémlett annak veszélye, hogy a hátrányba került hazaiak összeomlanak. Erről azonban szó sem volt, a Madalina-legénység derekasan tartotta magát, csak a gól hiányzott... Az utolsó pillanatokig élt a remény, mígnem Pauljevics végképp eldöntött a továbbjutás kérdését. Vesztettek és kiesetek, mindazonáltal ennek a mérkőzésnek a rakamazi labdarúgók voltak a hősei.

KM-KT

Magyar Kupa: országos főtábla, 1. forduló

Rakamaz–Mezőkövesd Zsóry 0–2 (0–0)

Rakamaz, 400 néző, v.: Ducsai (Szarvas L., Kövér T.).

Rakamaz: Szobonya G. – Csáki J., Deme A., Hokk Á., Suskó – Csomány (Petruska, 59.), Kóka R., Varga A. (Gelsi, 68.), Majoros Á. – Gégény M., Galambosi G. (Mihali, 80.). Edző: Madalina György.

Mezőkövesd: Tujvel – Polényi G., Szeles, Devecseri, Gohér – Tóth B., Nicorec – Molnár G., Orosz M. (Pauljevics, 68.), Baracskai (Sós B., a szünetben) – Vosahlik (Fröhlich, 75.). Vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Molnár G. (52.), Pauljevics (89.). Jó: Csáki J., Deme A., Hokk Á., Suskó, illetve Molnár G., Orosz M.

Madalina György: – Úgy érzem, becsületesen helytálltunk, az igazsághoz tartozik, hogy szebbek nem, de egyébként mindenben jobbak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!