Sport

2016.09.21. 08:58

Amikor már elszakad a cérna

Szakoly - A szakolyi edző senkit nem akar sértegetni, hetek óta tartó feszültség tört ki sokakból a meccsen.

Szakoly - A szakolyi edző senkit nem akar sértegetni, hetek óta tartó feszültség tört ki sokakból a meccsen.

Noha az érintettek – jobb a békesség alapon – nem kívántak mélyebben elmerülni a témában, mindebből már gyanítható: nem holmi langyos vasárnap délutáni focizgatással morzsolták a perceket a Szakoly–Nagyhalász (1–3) megyei első osztályú összecsapáson. Sőt, a lefújást követően is akadt némi perpatvar.

Tény, a Mándokkal szembeni győzelemmel indító hazaiak zsinórban öt vereséget szenvedtek, ami nyilván nehezen megemészthető. Pláne, hogy a legutóbbi mérkőzésen két tizenegyest ítéltek ellenük, ráadásul elvesztették a hajrában egyaránt kiállított kapust, Polgári Lászlót, majd kisvártatva Baumgartner Ákost is.

No meg Nagy Dávidot. A házigazdák kulcsjátékosa a második félidőben egy balszerencsés mozdulat következményeként rosszul esett, mentő szállította el. Az aktuális idényben három gólt jegyző támadó könyöke eltört, a műtétet ugyan megúszta, mindazonáltal szó szerint hetekre kidőlt. Vagyis, csapás csapás hátán, magyarán megmondva, a tizennegyedik helyen posztoló együttesre rájár a rúd.

– Ahogy szokták mondani, szegény embert még az ág is húzza – kesergett Csoma Dezső, a Szakoly edzője. – Elismerem, előfordult, amikor halványan futballoztunk, de nem kerestünk kifogást, nem hivatkoztunk a körülményekre. Ugyanakkor azért akadtak meccsek, amelyeken a hátrányunkra tévedtek. Aludtam a történtekre, belátom, emberek vagyunk, mindenki hibázhat. Diplomatikusan kell fogalmaznom, mert vasárnap viszont elszakadt a cérna... Hetek óta tartó feszültség tört ki sokakból. A játékvezetőt nem bántották, a játékosokat próbáltam lecsillapítani, de ez ilyenkor nagyon nehéz. Beszélhetnék még néhány dologról utólag viszont nem akarok senkit sértegetni.

Nem egyszerű a szituáció. Miként Csoma Dezső feladata sem. Különösen, hogy...

– Nem tudunk rendesen összeállni, különböző okok miatt három-négy kezdőjátékos mindig hiányzik – taglalta a tréner. – Két labdarúgó játékjoga fel van függesztve, mondjuk, ez is egy érdekes történet, de ebben nem kívánok belemenni... Nálunk nincs olyan sztár, aki ha megrázza magát eldönti a meccset: csak közösen léphetünk előre, de ahhoz mindenkinek a legjobbat kell nyújtani, legalábbis törekedni rá.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!