Sport

2016.09.06. 11:54

Ifjabb Szabó Gáboré a dicsőség és az autó

Nyíregyháza - Díjugrató bajnoki címet szerzett Bábolnán a nyíregyházi Timpex LK színeiben versenyző ifjabb Szabó Gábor.

Nyíregyháza - Díjugrató bajnoki címet szerzett Bábolnán a nyíregyházi Timpex LK színeiben versenyző ifjabb Szabó Gábor.

Ifjabb Szabó Gábor és a világszínvonalú Timpex-ménes legbecsesebb lova, Bölcsész megőrizték a nyári budapesti világkupa-versenyen (CSIO) mutatott kirobbanó formájukat, és megszerezték a magyar bajnoki címet a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok díjugrató központjában rendezett országos bajnokságon. Nem mellesleg, a nyíregyházi Timpex LK versenyzője a névadó szponzor jóvoltából egy Fiat Tipo személyautót is hazavihetett az aranyérem mellé.

Népes közönség előtt, 150 centiméteres akadályokkal kitűzött pályán dőlt el, hogy ki lesz az új bajnok, hiszen az már a verseny előtt kiderült: elmarad a címvédés. Az elmúlt három évi kiírás győztese, Horváth Balázs ugyanis lovai sérülése miatt nem tudott starthoz állni.

A végig izgalmas verseny során ifj. Szabó Gábor a hibátlan első forduló után a második körben egy oxernél ejtett verőhibája ellenére 6.95 hibaponttal megőrizte első helyezését, és megszerezte a magyar bajnoki címet, megelőzve a sáripusztai ifj. Gombos Lászlót valamint ifj. Tóth Lászlót (Toll ’96 Kft.).

Az egyéni mellett a csapatbajnokságot is megrendezték, és ifj. Szabó Gábor ebben a kategóriában is aranyérmet szerzett. A 145 centis akadályokból épített pályán a hét lovasrégió csapata indult, összesen 51 ló és lovasa állt starthoz. A papírforma végül beigazolódott, mert a Platthy József nevét viselő Kelet-Magyarország csapata, ifj. Szabó Gáborral az élen szerezte meg az első helyezést. A nyíregyházi lovasnak Krucsó Szabolcs, James Wingrave és ifj. Tóth László voltak a csapattársai – ez a négyes nagy fölénnyel nyert, megelőzve a dunántúli Némethy Bertalan régió valamint Pest megye második számú csapatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!