Sport

2016.10.28. 16:10

Minden jó, ha jó vége!

Nyíregyháza - A finnek legyőzésével második helyen zárta a csoportselejtezőt a magyar válogatott.

Nyíregyháza - A finnek legyőzésével második helyen zárta a csoportselejtezőt a magyar válogatott.

Noha a világ szeme nem Kisvárdára vetült, elvégre „csak” amatőr Európa-bajnoki mérkőzést vívott Horvátország és Azerbajdzsán, mindazonáltal sokan lesték az onnan érkező híreket. Persze, kisebbfajta csodának kellett volta történni, hogy a mindkét korábbi fellépését fölényesen megnyerő délszlávok éppen a négyesből kilógó, a finnektől, majd a mieinktől is nagy zakót benéző azeriek ellen bukják el a továbbjutást garantáló csoportelsőséget. Nos, akinek volt is ilyen illúziója, hamar leszámolhatott ezzel, mert a horvátok biztosan diadalmaskodtak, így hibátlan teljesítménnyel kvalifikálták magukat a franciaországi Eb-döntőre.

Mindeközben a Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros vezényelte házigazda, immár a nyíregyházi stadionba költözve gyürkőzött a finn legénységgel. A várdai fejlemények ismeretében a felek a második hely megszerzésért hajtottak, ami láthatólag felettébb motiválta a fiúkat. Nos, a magyarok nem csupán az ellenfelet, a fáradságot is legyőzték: az öt nap során vívott három mérkőzésből kettőn jobbnak bizonyultak, szépen zárva a hosszú menetelést. Minden jó, ha jó a vége!

KM-KT

Amatőr Európa-bajnoki selejtező

Magyarország–Finnország 2–0 (0–0)

Városi Stadion, 200 néző, v.: Meckarovszki (macedón).

Magyarország: Gagyi S. – Majoros Á., Deme A., Varga A. (Fejes J., 77.), Szaffián Sz. (Cseh K., a szünetben), Orosz D., Costea, Kiss T. (Gál N., 82.), Suskó Á., Orosz M., Csáki J. Vezetőedző: Gerliczi Máté.

Gól: Cseh K. (72.), Csáki J. (86.).

Gerliczki Máté: – Egy éves menetelés ért ma véget, amelynek során csodálatos játékosokkal dolgozhattam együtt és vérprofi stáb segítette a munkánkat. Ez az időszak stílszerűen, méltó módon zárult, mert nagyon jól játszottak a fiúk, így megérdemelten nyertünk.

A csoport másik mérkőzése: Horvátország–Azerbajdzsán 3–0 (1–0)

A végeredmény: 1. Horvátország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Finnország 3, 4. Azerbajdzsán 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!