Sport

2016.10.16. 13:04

Sok mindent meghatároz az adogatás

Nyíregyháza, Stockholm - A simán megnyert első meccs ellenére sem jutott a stockholmi ATP-verseny főtáblájára Fucsovics Márton.

Nyíregyháza, Stockholm - A simán megnyert első meccs ellenére sem jutott a stockholmi ATP-verseny főtáblájára Fucsovics Márton.

Egyfajta visszavágót játszott a stockholmi ATP-250-es torna (kemény pálya 635 645 euró összdíjazás) selejtezőjének első fordulójában Fucsovics Márton (151. a világranglistán), akit a kvalifikációban a hatodik helyen emeltek ki. Ellenfele az az izraeli Armin Weintraub (232.) volt, akit márciusban a budapesti Davis-kupa-mérkőzésen három játszmában (6:4, 6:2, 7:5) legyőzött. Ezúttal is a lehető legrövidebb idő alatt győzte le a riválist, a nyíregyházi teniszező 46 percnyi játék után, ellenállhatatlan szervajátékkal nyert 6:3, 6:1-re Weintraub ellen.

Marci nyolcvan százalékos pontossággal ütötte be az első szerváit, és mindössze két pontot vesztett az adogatásait követően, az első szettben éppenséggel egyet sem. Ehhez képest a vasárnapi második fordulós, a főtáblára jutásról döntő cseh Adam Pavlásek (87. a világranglistán, második kiemelt a stockholmi selejtezőben) elleni meccset kettős hibával indította Marci. És az egész meccsen már csak további egy ilyen bakit vétett, de a szervák nem mentek olyan jól, mint az előző nap. Az 55 százalék persze jobb, mint a korábban megszokott adat, de a győzelemhez kevés volt. Főleg, hogy amíg Weintraub ellen mind a négy bréklabdáját kihasználta a magyar versenyző, addig most háromból semmit, míg ellenfele négyből hármat is, így 76 perc alatt Pavlásek nyert 6:4, 6:3-ra. Marci pedig nem jutott a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!