Sport

2016.11.20. 20:02

Átlépték a húszpontos küszöböt

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks úgy nyert a férfi kosárlabda NB I B csoportban, ahogy esélyeshez méltóan kell.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks úgy nyert a férfi kosárlabda NB I B csoportban, ahogy esélyeshez méltóan kell.

Úgy kezdte a Nyíregyháza Blue Sharks a vasárnapi NB I B csoportos mérkőzését, ahogy esélyesebb csapathoz illik. A vendégek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést a MAFC-os fiatalok ellen, Fazekas Csaba és Czura Attila pontjaival hamar meglógtak, és tíz pont körüli előnyüket a nagyszünetig tartották.

A belelendülő Nagy Krisztián jóvoltából a harmadik negyedben sikerült megtoldani a vezetés mértékét, ezzel a Kák Cápák végleg elhárították tavalyi csapattársuk, Molnár Marcell (9/6 pontig jutott) és az A csoportban is be-bemutatkozott társaik felzárkózási kísérletét. A végére a húszpontos küszöböt is átlépte a nyíregyházi legénység, amelynek legponterősebb embere Nagy Krisztián volt, hat játékosa is dobott hárompontos kosarat (még a center Varga Márton is), de Bus Iván 15 gólpassza sem mindennapos teljesítmény.


NB I B: Keleti csoport

MAFC II–Nyíregyháza Blue Sharks 64–86 (17–26, 14–14, 15–26, 18–20)

Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző, v.: Hervay, Válé, Nagy V. Blue Sharks: Bus I. 8/6, Czura 14/6, Fazekas Cs. 9/6, Nagy K. 22/12, Gant 10. Csere: Varga M. 8/3, Oláh Z. 5/3, Sitku M. 8, Mokánszki, Gáspár B. 2. Edző: Siska János.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!