Sport

2016.11.17. 11:38

Grundbirkózás a Zrínyiben

Nyíregyháza - A Magyar Diáksport Szövetség ismét a diákolimpiai sportágak közé választotta a grundbirkózást.

Nyíregyháza - A Magyar Diáksport Szövetség ismét a diákolimpiai sportágak közé választotta a grundbirkózást. Ennek a nagy hagyományokkal rendelkező sportnak a Nyírsport SE l már évek óta állhatatos népszerűsítője megyénkben. Az idén ismét megrendezik hagyományos versenyüket a 3. Bujtos Kupa Nyílt grundbirkózó versenyt, mégpedig vasárnap (2016.11.20) délelőtt 9 órától a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium tornatermében – minden korcsoport, nem és súlycsoport számára. Ez az alkalom remek felkészülés lesz az iskoláknak a Diákolimpiai elődöntők előtt. Amint Pocsai István a Nyírsport SE elnöke elmondta:

– A grundbirkózás nagyon egyszerű játék. Egyik legnagyobb erénye ennek a küzdőjátéknak, hogy nem igényel különösebb felszerelést és drága sportlétesítményt. Űzhetik gyermekek már óvodáskortól, serdülők és ifjak, de még felnőttek is. Még a gyengébb nemű 8–12 éves kor közöttiek is. A grundbirkózás kiválóan alkalmas a szabadidő kellemes, játékos eltöltésére és a szabad természet szép környezetében űzhető a legnagyobb kedvvel. Így jól kapcsolható össze más szabadidős tevékenységgel, mint például a természetjárással, a turizmussal.

A részvétel ingyenes, nevezni a helyszínen is lehet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!