Sport

2016.11.20. 08:26

Nyíregyházi Kosársuli - Ők a veretleneket leckéztetők

Nyíregyháza - Egy héten belül két hibátlan csapatot is legyőzött a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női NB I-ben.

Nyíregyháza - Egy héten belül két hibátlan csapatot is legyőzött a Nyíregyházi Kosársuli az amatőr női NB I-ben.

A korábbi nyíregyházi játékos, Krivacsevics Dragoljub a körmendi férficsapatnál töltött edzői időszaka alatt szívesen alkalmazta csapatával a letámadást, amiből női vonalon sem enged. Legalábbis az általa edzett Vasas Akadémia II ezt a harcmodort alkalmazta a szombat esti amatőr női NB I-es bajnokin, amelyen a veretlen fővárosiak fogadták az egyetlen hibaponttal rendelkező Nyíregyházi Kosársulit.

Ez a fajta védekezés annak is szólt, hogy így akarták kikapcsolni a vendégek irányítóját, Papp Klaudiát, akit az U20-as válogatottból igencsak jól ismer a Vasas-tréner. A nyíregyházi játékmester pedig a korábbi edzőtáborokból a pasaréti gyűrűt, amely gyakran engedelmeskedett neki. Ő és Farkasinszki Orsolya 38-at vállaltak az NYKS első félidei 46 pontjából (a végére 82/60 volt ugyanezen mutató, plusz Farkasinszki Orsolya lekapott 18 lepattanót is…), a vendégek pedig szűken, de vezettek.

A második félidőben is sok hiba jellemezte a csapatok játékát, de nyíregyházi részről egy harmadik játékos is főszerephez jutott: Takács Anna négy hármast is bevágott rövid idő alatt. A csapat előnye mégsem volt megnyugtató, mert a korábbi nyíregyházi és válogatott kosaras, Mérész Tamás (csapattársa is volt „Krivinek”) lánya, Mérész Beatrix révén nem adta fel a „kis” Vasas, de a vendégek kétszer így is megléptek tíz ponttal, amiből maradt a végére.

A Szeged után a fővárosiak veretlenségét elvette az NYKS – ezügyben több teendője már nincs, hiszen nem maradt hibátlan csapat a mezőnyben.

Amatőr női NB I

Vasas Akadémia II–Nyíregyházi Kosársuli 78–82 (24–23, 17–23, 14–16, 23–20)

Pasarét, 30 néző, v.: Józsa A., Nepp.

NYKS: Papp K. 31/12, Fekete D. 5, Popenko K. 3, Páll V., Farkasinszki O. 29. Csere: Takács A. 14/12, Hidas, Borza, Cziránku. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!