Sport

2016.11.03. 10:58

Szép volt, jó volt – vége!

Kisvárda, Nyíregyháza - Gerliczki Máté az Eb-selejtezőn megszerzett második hellyel búcsúzott a válogatottól.

Kisvárda, Nyíregyháza - Gerliczki Máté az Eb-selejtezőn megszerzett második hellyel búcsúzott a válogatottól.

A magyar amatőr válogatott számára egyetlen balul végződött meccsen múlt, hogy az Európa-bajnoki csoportselejtező ne legyen maga a tökély. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros vezényelte, csak és kizárólag szabolcsi futballistákat bevető együttes Azerbajdzsánt és Finnországot annak rendje és módja szerint elkalapálta – egyedül Horvátország tett keresztbe. A délszlávok két esztendeje Eb-döntőt vívtak az írekkel, az akkor harcba dobott keretből nyolc futballista ezúttal alaposan kivette részét abból, hogy hibátlanul, három győzelemmel zárták a Nyíregyházán, illetve Kisvárdán rendezett eseményt, így „kiverekedték” magukat a kontinensviadal franciaországi döntőjére. Az már külön pech, hogy éppen a mieinkkel kerültek egy ágra, illetve az, hogy éppen velük kellett kezdeni...

– Már az óriási siker, hogy csak szabolcsi játékosokkal ideáig jutottunk – vélekedett Gerliczki Máté, a második helyet megszerző magyar válogatott vezetőedzője. – A magyar negyedosztályban szereplő labdarúgóról beszélünk, az pedig kicsit igazságtalan, hogy más országok bajnoki rendszeréből fakadó különbség miatt, magasabb szinten futballozó játékosokkal kényszerültek találkozni. Ehhez annyit, ha nem mindjárt a nyitómeccsen játszunk a horvátokkal, talán tízből háromszor legyűrjük őket, de másként alakult. A fiúknak, és persze nekünk is teljesen új dolgokhoz kellett alkalmazkodni: egy UEFA-torna hangulata, miliője jóval komolyabb, mint amihez eddig hozzászoktunk. Nagy érvágás volt tovább, hogy több olyan játékos már nem lehetett velünk, akik hozzájárultak a korábbi meneteléshez, ugyanakkor kiváló labdarúgókkal tudtuk pótolni őket. Ha többet tudtunk volna együtt gyakorolni, egészen bizonyosan elérhető közelségbe kerül az Eb részvétel is. Kézzelfogható volt a fejlődés ezen a tornán is, mert a harmadik mérkőzésen már úgy futballoztak a srácok, ami megfelelt az elvárásainknak. Pláne, hogy a finnek elleni pénteki találkozó előtt a hétfői és szerdai meccs már a lábukban volt.

Köszönöm a lehetőséget, a munkám ezzel véget ért a csapat élén! Köszönöm, mindhárom megyei igazgatónak, Barczi Róbertnek, Krizán Sándornak és Kvaka Árpádnak, hogy bizalmat szavaztak. Továbbá hálás vagyok a teljes stáb fantasztikus segítségért: társamnak, Kiss Gábornak, Nagy Enikő sportpszichológusnak, Molnár Zoltán kapusedzőnek, Bekecs Sándor masszőrnek, Bazsánt József csapatmenedzsernek, valamint és az MLSZ-nek, amiért a hátteret biztosítottak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!