Sport

2016.12.18. 21:01

Erdős és az erő a Nyíregyházával volt

Nyíregyháza, Tiszavasvári - Erdős és az erő a Nyíregyházával volt. Vajon mi ér többet? A nagyobb játékerő, no meg a rutin, avagy a fiatalos lendület?

Nyíregyháza, Tiszavasvári - Erdős és az erő a Nyíregyházával volt. Vajon mi ér többet? A nagyobb játékerő, no meg a rutin, avagy a fiatalos lendület? Előbbit a Nyíregyházi SN, utóbbit a Tiszavasvári „vonultatta fel” a férfi kézilabda NB I B. megyei összecsapásán. Mivel a felek számára ez volt az esztendő, egyben az őszi szezon utolsó fellépése, beleadtak mindent, ami a csövön kifért.

Nos, ebben nem is volt hiba, ugyanakkor csakhamar kiderült, a hazaiak egyelőre jóval acélosabbak, mint az újonc vendégek. Holott a Türk-legénység szinte otthon érezhette magát, több vasvári szurkoló ült, vagy éppen állt és dobkísérettel hallatta hangját, mint a rezignált nyíregyházi drukkerek. Azért ez nem kis meglepetés... A huszonegyedik percben, amikor 11–6-ra vezetett a házigazda, lanyhult a vendégtábor lelkesedése, különösen, hogy kedvenceik valamennyi megítélt hétméterest (szám szerint ötöt...) módszeresen elbaltázták. A második félidő elején a hatodik is kimaradt, mondjuk a kapusról kipattanót labdát legalább Benyusz Kende bevarrta. Az elpuskázott lehetőségekért pedig jött a büntetés: Erdős Zoltán keze nagyon sült, majd a szünet után bevetett két nyíregyházi titán, Illés Tamás és Urbán Egon is alaposan megszórta magát, így a végére jelentősre duzzadt a különbség. Nyert az NYSN, mégpedig megkérőjelezhetetlen módon.

KM-KT

Kézilabda: NB I B., férfi

Nyíregyházi SN–Tiszavasvári SE Quick 2000 35–25 (15–9)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Dobrovits, Tájok.

Nyíregyháza: Gadnai A. – Nagy Cs. 1, Pánczél 4, Varga L. 3, Sándor Á. 4, Erdős Z. 10/2, Vasas Gy. Csere: Oláh Z. (kapus), Braun B., Kurbely, Leiter 1, Illés T. 7, Urbán E. 5. Edző: Grandjean Gábor.

Tiszavasvári: Boczák K. – Benyusz 6, Zsigmond G. 4, Feind 2, Dancs M. 4, Kovács Á. 1, Mezei L. 1. Csere: Tóth M., Bagi I. (kapusok), Balázs M., Dobos B. 4, Nagy Á., Kiss K., Csontos M. 2, Teleki L. 1. Játékos-edző: Türk Ferenc.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 6/0. Junior: 34–32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!