Sport

2016.12.04. 08:46

Gesztus a kezdetek kezdetén történtekért

Nyíregyháza - Éppen húsz éve, hogy megyénkből elindult a futsalbajnokság.

Nyíregyháza - Éppen húsz éve, hogy megyénkből elindult a futsalbajnokság.

Cseppet sem véletlen, hogy Nyíregyháza lett a helyszíne a magyar–spanyol válogatott mérkőzésnek, hiszen a szabolcsi megyeszékhely számít a sportág honi bölcsőjének.

– Szinte napra pontosan húsz éve annak, hogy megrendeztük az első magyar teremlabdarúgó-bajnokságot az Alkaloida-kupáért – idézte fel a kezdeteket Dajka László, az MLSZ kispályás bizottságának egykori elnöke, aki elnökségi tag is volt az MLSZ-ben. – Azt a viadalt már a futsal szabályok szerint rendeztük, és nem kevesebb, mint százhuszonnyolc csapat indult a megye tizenhárom sportcsarnokában megrendezett viadalon.

A Continental Arénát is üzemeltető Nyíregyházi Sportcentrumnál sportszervezőként dolgozó Dajka László a csarnok felújítása után kapta a feladatot a futsal válogatott idecsábítására. Eredetileg Székelyföld válogatottja lett volna a vendég, de éppen akkor, amikor a magyar–lett kézilabda Eb-selejtezőt rendezték. Később ajánlotta az MLSZ a spanyolokat – gesztust gyakorolva a húsz éve történtekért.

– Annak idején a holland volt az első futsalválogatott, amely Nyíregyházán járt, de felléptek itt az olaszok, a megye más csarnokaiban pedig az oroszok és a szlovákok. Sokan dolgoznak még a szövetségben az egykori kispályás kollégáim közül, éreztem rajtuk, azért is esett ránk a választás ennek a két mérkőzésnek a megrendezése kapcsán, mert emlékeznek arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mennyit bábáskodtunk a sportági szakág születése felett – így Dajka László.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!