Sport

2016.12.16. 13:42

Klubvilágbajnokság - Egy győzelemre a rekordtól a Real Madrid

Budapest/Jokohama - A Real Madrid rekordot jelentő ötödik sikerét arathatja a labdarúgó-klubvilágbajnokságok történetében, amennyiben a torna vasárnapi fináléjában legyőzi a házigazda Kashima Antlers csapatát.

Budapest/Jokohama - A Real Madrid rekordot jelentő ötödik sikerét arathatja a labdarúgó-klubvilágbajnokságok történetében, amennyiben a torna vasárnapi fináléjában legyőzi a házigazda Kashima Antlers csapatát.

A Bajnokok ligája-győztes spanyol klub egyértelműen a találkozó esélyese a japán bajnokkal szemben, amely első ázsiai csapatként jutott be a fináléba a klub-vb-n. Győzelme esetén a királyi gárda megelőzné a szintén négy diadalt elért AC Milant az örökrangsorban.

A vasárnapi fináléban várhatóan pályára léphet a Real Madridban Sergio Ramos, aki az elődöntőt regenerálódás miatt kihagyta. Cristiano Ronaldo pedig, aki beállította a végeredményt a mexikói Club América ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson, profi karrierjének 501. gólját szerezheti klubszínekben, s egyben a 101. találatot nemzetközi klubsorozatokban a fináléban.

A tornának magyar résztvevője is volt: a játékvezető Kassai Viktor az América és a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors a négy közé jutásért vívott összecsapásán, illetve a Kashima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntőjén fújta a sípot. Utóbbin sporttörténeti jelentőségű döntést hozott, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos tornáján első alkalommal vette igénybe a videós visszajátszást, s ítélt büntetőt a japán bajnok javára.

A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az eddigi 54 kiírásból 29-et európai, 25-öt dél-amerikai csapat nyert meg.

A klubvilágbajnokság programja:

vasárnap:

a 3. helyért:

Atlético Nacional (kolumbiai)-Club América (mexikói), Jokohama 8.00

döntő:

Kashima Antlers (japán)-Real Madrid (spanyol), Jokohama 11.30

a torna eddigi eredményei:

csütörtökön játszották:

elődöntő:

Real Madrid (spanyol)-Club América (mexikói) 2-0 (1-0)

szerdán játszották:

elődöntő:

Kashima Antlers (japán)-Atlético Nacional (kolumbiai) 3-0 (1-0)

az 5. helyért:

Jeonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)-Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) 4-1 (3-0)

december 11.:

az elődöntőbe jutásért:

Club América (mexikói)-Jeonbuk Hyundai Motors (dél-koreai) 2-1 (0-1)

Kashima Antlers (japán)-Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) 2-0 (0-0)

december 8.:

a negyeddöntőbe jutásért:

Kashima Antlers (japán)-Auckland City (új-zélandi) 2-1 (0-0)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!