Sport

2016.12.18. 09:17

Vereséggel köszöntek el az esztendőtől

Nyíregyháza - Csak az első negyedben tudott vezetni a Hódmezővásárhelyen fellépő Blue Sharks.

Nyíregyháza - Csak az első negyedben tudott vezetni a Hódmezővásárhelyen fellépő Blue Sharks.

Ugyanott kezdte a vásárhelyi férficsapat, ahol egy héttel korábban abbahagyta. A Debrecen elleni Hepp-kupa-meccset ugyanis Vas Péter gyakorlatilag dudaszós triplájával nyerték meg, és a csongrádiak a Nyíregyháza Blue Sharks elleni szombati NB I B csoportos bajnokit is az ő kosarával kezdték.

Ettől is ijesztőbb volt, hogy a vásárhelyiek 10–2-re megugrottak, de Fazekas Csaba hármasaival rendezte a sorait a vendégcsapat, és a vezetést is átvette. A Vásárhely azonban nem engedte állandósulni ezt az állapotot, még az első negyed végére megfordították az állást, és a vezetést már nem adták ki a kezükből.

Bármivel próbálkoztak a Kék Cápák, ezen a napon semmi nem jött össze (leszámítva a rengeteget foglalkoztatott és helyzetei többségét értékesítő, kilenc személyi hibát is kiharcoló Emani Gantet), amikor a húsz ponthoz közelített a különbség, akkor el is dőlt a meccs sorsa. Nehezítette a vendégek helyzetét Fazekas Csaba kipontozódása, egy-egy fellángolás pedig kevés volt ahhoz, hogy az összeszokott, hazai pályán különösen jól teljesítő Vásárhelyre veszélyes legyen a látogató.

Az esztendő utolsó meccsén elszenvedett vereségért januárban a Hepp-kupa negyeddöntőjében vehetnek elégtételt a Cápák.

KM


NB I B: Keleti csoport

Férfiak, 10. forduló

Vásárhelyi KS–Nyíregyháza Blue Sharks 90–75 (20–16, 21–18, 25–18, 24–23)

Hódmezővásárhely, 300 néző, v.: Varga Z., Gelencsér, Maár. Blue Sharks: Bus I. 13, Czura 12/6, Fazekas Cs. 13/9, Nagy K. 6/6, Gant 28. Csere: Varga M., Oláh Z., Sitku M. 3/3, Mokánszki. Edző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!