Sport

2017.01.17. 16:21

Pjongcsang 2018 - Budapesten lesz a rövidpályás gyorskorcsolya első kvalifikációs vk-ja

Budapest - Budapest adhat otthon a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia első kvalifikációs rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyének.

Budapest - Budapest adhat otthon a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia első kvalifikációs rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyének.

"Szeptemer 29. és október 1. között rendezzük meg a verseny. A helyszín a Tüskecsarnok vagy a Papp László Sportaréna lesz" - nyilatkozott kedden az MTI-nek Orendi Mihály, a magyar szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a döntésnél sokat nyomott a latba, a magyarok elmúlt időszakban elért eredménye.

A sportvezető elmondta, a következő idény hat vk-állomásából kettő lesz olimpiai kvalifikációs verseny, a másikat Hollandia rendezi, ami szintén szerencsés a magyarok számára, mivel európai helyszín.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a 2006-os, torinói játékok óta minden olimpián elértek pontszerző helyezést, az elmúlt másfél év eredményei alapján pedig a Koreai Köztársaságba éremeséllyel utazhatnak majd. A vasárnap zárult Eb-n a magyarok egy arany- és hat ezüstérmet szereztek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!