Sport

2017.02.22. 10:25

Éremhalmozás a Hajós Alfréd-kupán

Nyíregyháza - A debreceni viadal első fordulójában 35 dobogós helyezést szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói.

Nyíregyháza - A debreceni viadal első fordulójában 35 dobogós helyezést szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói.

Az egyik legnagyobb honi utánpótlásverseny a debreceni Hajós Alréd-kupa, amelynek első fordulóján már túljutottak az úszók. A 22 hazai sportegyesület francia klubokkal (ES Massy, CSM Clamart ls CBO St. Germain) is kiegészült, így összességében 346 versenyző szelte a habokat a debreceni sportuszodában.

A mezőnyből nem hiányozhattak a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói sem, akik összesen 16 arany-, hat ezüst- és 13 bronzérmet, vagyis 35 dobogós helyezést szereztek. A megszerzett aranyérmek számát tekintve Cserfalvi Olaf (2004-es korosztály) és Kovács Péter (2005) bizonyult a legaktívabbnak, ők egyaránt négyszer állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. A lányok között Sztruhár Jázmin (2005) három elsőséget gyűjtött. Gyula Sándor, Kelemen Olimpia és Urbin Tamás tanítványai közül nem lehetett elégedetlen a maga szereplésével Tajthy Milán és Czegle Péter sem, akik az arany mellé más színű érmekkel is gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!