Sport

2017.02.18. 20:35

Kék Cápák - Megszerezték a vigasztaló bronzérmet

Nyíregyháza - A második meccsen nyújtott teljesítmény a döntőben is elég lehetett volna a Cápák sikeréhez a győri Hepp-kupa négyes döntőben.

Nyíregyháza - A második meccsen nyújtott teljesítmény a döntőben is elég lehetett volna a Cápák sikeréhez a győri Hepp-kupa négyes döntőben.

A bronzmérkőzést a csalódott csapatok csatájának szokták nevezni, és azt vesszük, hogy a legtöbben Nyíregyháza–Oroszlány finálét vártak a férfi Hepp-kupában, akkor a szombat kora délutáni, győri összecsapásra ez fokozottan igaz volt.

Az oroszlányi szurkolókon azonban nem látszódott a csalódottság, a csapat ötven fős, koedukált, a korösszetételt illetően is igazán sokszínű tábora megállás nélkül hajtotta az Oroszlánokat. Még akkor is, amikor a harmadik negyedben már harminc ponttal vezettek a Cápák.

Merthogy a nyíregyháziak felszabadultan, és főleg remekül játszottak. A végén a kötények osztogatásában és szép passzokban is élen járó Bus Iván igazi vezér volt, Emani Gantre is lehetett számítani a palánk alatt, Czura Attila pedig kellő gyorsaságot vitt a csapat játékába, miközben a védekezés is rendben működött. Amikor pedig végképp zsebben volt a bronz, jöttek szép sorban a juniorok, így ők is kivették a részüket az éremszerzésből.

Ezen a meccsen olyan ellenféllel találkoztak a Kék Cápák, amely kosárlabdázni akart, nem pedig elrontani a játékát, mint az elődöntőben a Tehetséges Fiatalok. Ez jobban feküdt a nyíregyháziaknak, a TF Budapest stílusa pedig a Vasas Akadémia II-nek sem kedvezett, így a Blue Sharksot legyőző fővárosiak szerezték meg a trófeát.

Hepp-kupa

Férfiak, a 3. helyért

Nyíregyháza Blue Sharks–Oroszlány SE-Lions 94–65 (21–12, 25–10, 26–22, 22–21)

Győr, Audi Aréna, 400 néző, v.: Menyhárt, Szilágyi B., Nagy V.

Blue Sharks: Bus I. 19/3, Czura 22/3, Fazekas Cs. 10/6, Nagy K. 14/9, Gant 18. Csere: Sitku M. 3/3, Oláh Z. 2, Varga M. Gáspár B. 2, Vaskó, Mokánszki 4/3, Farkas D. Edző: Siska János.

Döntő: Tehetséges Fiatalok–Vasas Akadémia II 73–62.

Végeredmény: 1. Tehetséges Fiatalok Budapest, 2. Vasas Akadémia II, 3. Nyíregyháza Blue Sharks, 4. Oroszlány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!