Sport

2017.03.02. 10:09

Fontos a bajnokság, fontosabb a válogatott

Nyírbátor - Majoros Bence férfi párosban címvédőként szerepelhet Érden, aztán jön a dánok elleni mérkőzés.

Nyírbátor - Majoros Bence férfi párosban címvédőként szerepelhet Érden, aztán jön a dánok elleni mérkőzés.

Férfi párosban címvédőként áll asztalhoz Majoros Bence a hétvégi országos bajnokságon, amelyet Érden rendeznek meg. A nyírbátori nevelésű, jelenleg a német Bundesliga másodosztályában szereplő Borussia Dortmund játékosa tavaly Szita Mártonnal az oldalán szerezte meg pályafutása első felnőtt bajnoki aranyérmét, ezúttal azonban Ecseki Nándorral indul.

– Szita Marci lemondta a válogatottságot, ezért az a döntés született, hogy olyan párok induljanak, amelyek a nemzetközi versenyeken is szerephez juthatnak – mondta a hét eleje óta Budapesten készülő Majoros Bence. – Dortmundban ugyan Szudi Ádám a csapattársam, de ő évek óta Lakatos Tamással versenyez, ifjúsági Európa-bajnokságot is nyertek együtt, Ecseki Nándorral pedig hosszú évekig játszhatunk együtt.

Majoros Bence persze nemcsak a párosra, hanem az egyesre is fókuszál, a mostani az első felnőtt bajnokság, amelyen az esélyesek közé sorolják. A mezőny nagyon kiegyenlített, hiszen a feltörekvő fiatalság mellett még a rutinosabb versenyzőkkel is számolni kell.

A hétvégét pedig követi a kedd, amikor a magyar férfiválogatott Dánia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. A tét a csoport második helye, amellyel a magyarok elérhetnék, hogy a fehéroroszok ellen játszanak oda-visszavágós párharcot a kontinensbajnoki részvételért. A mieink csoportját az osztrákok már megnyerték, a dánokat ugyan idegenben legyőzték (3–2) a magyarok, de a második hely csak akkor elérhető, ha ugyanezt hazai pályán is megteszik.

– Hétfőn derül majd ki, hogy kik alkotják a dánok ellen szereplő csapatot – árulta el Majoros Bence, akinek esélyeit azért növeli, hogy az idegenbeli selejtezőn mindkét egyéni meccsét megnyerte, a világranglistán 38. helyen álló Jonathan Groth ellen kétszettes hátrányból fordítva. – Egy szóval sem mondanám, hogy a magyar bajnokság nem fontos a számomra, de a magyar asztalitenisz érdeke azt kívánja meg, hogy a keddi Eb-selejtezőt nyerjük meg. Persze a csapatba csak akkor kerülhetek be, ha a hétvégi ob-n is bizonyítok. Biztató, hogy a legutóbbi két németországi bajnokin mindkét egyéni meccsemet megnyertem, a múlt hétvégi fellépésen kifejezetten jól ment a játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!