Sport

2017.03.14. 16:07

Ráti Gergő: Születésnapomra

Baktalórántháza - A verset nem a csatár írta, csapata gólját azonban az egyik ünnepelt szerezte a baktalórántháziak Mátészalka elleni megyei I. osztályú mérkőzésen.

Baktalórántháza - A verset nem a csatár írta, csapata gólját azonban az egyik ünnepelt szerezte a baktalórántháziak Mátészalka elleni megyei I. osztályú mérkőzésen.

Az őszi szezonban még elmondhatta magáról azt a kunsztot a baktalórántházi futballcsapat, hogy a kezdő tizenegy több mint egyharmada olyan játékos is lehetett, aki egyazon napon született. Szabó Róbert távozásával aztán valamelyest gyengült a március 12-i ifjak befolyása, de hárman még mindig maradtak, és egy nappal a születésnapjuk előtt pályára is léptek a Mátészalka elleni megye egyes bajnokin (1–1).

Marics Gábor, Miskolczi László és Ráti Gergő közül aztán utóbbi lépett elő főszereplővé, ő szerezte csapata egy pontot érő gólját.

– Tavaly éppen a születésnapunkon volt az otthoni Szakoly elleni meccsünk, akkor ugye még négyen voltunk ünnepeltek – mondta Ráti Gergő. – Készültünk rá, hogy méltó módon megemlékezzünk róla, erre kikaptunk kettő egyre. Most előtte nem beszéltük meg semmit előre, de Geda Gábor hozta a formáját, és a szokásos meccs előtti lelkesítő versikéjében bennünket, születésnaposokat is belefoglalt. Hozzám külön is odajött, és adott egy pacsit, hogy gólt fogok lőni. Igaza lett, mert a második félidőben, amikor gólhátrányban voltunk, kétcsatáros játékra váltottunk, előrementem Marics Gábor mellé, és Molnár Levente beadása után a kapuba találtam. Belülről úgy éreztük, hogy reális a döntetlen, mert az első félidőben a Szalka játszott jobban, a másodikban pedig mi.

Ami pedig a versikét illeti, Geda Gábor – akinek egész gyűjteménye van ezekből a csasztuskákból, hiszen évek óta gyűjti – a rendelkezésünkre bocsájtotta a legutóbbi sorait. Ő még azért belefoglalta a versbe a korábbi csapattársat, Szabó Róbertet. „Jelmagyarázatként” csak annyit a mellékelt sorokhoz, hogy a futballisták becenevükön szerepelnek benne, Szabó Róbert a Gülü, Miskolczi László a Bivaly, Marics Gábor a Cseló, Ráti Gergő pedig a Pippo.

Geda Gábor versikéje

„Az ellenfél ma Szalka, mindenki bízzon győzelemben, aki nem, az le van sza...

A futsalban már rugdossuk a gólokat, de a bajnokin ők még elég karcsúak.

Keljünk föl a téli álomból, csak így zárhatjuk győzelemmel a napot, ezzel kívánjunk Gülünek, Bivalynak, Cselónak, Pippónak boldog szülinapot!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!