Sport

2017.03.02. 11:48

Szabó Gábor ott lehet a világkupa döntőjében

Nyíregyháza - Ifjabb Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében Varsón keresztül jutott ki az Egyesült Államokba.

Nyíregyháza - Ifjabb Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében Varsón keresztül jutott ki az Egyesült Államokba.

Egyedüli magyar versenyzőként indult ifjabb Szabó Gábor, a nyíregyházi Timpex LK lovasa a Közép-kelet európai liga döntőjében, amelyet Varsóban rendeztek meg. A sárga kanca, Timpex Bölcsész nyergében a 145 centis akadályokra rendezett vadászugratásban hibátlan teljesítménnyel és a legjobb időeredménnyel kezdett, amivel ebben a versenyszámban megszerezte az első helyet.

A középdöntőben ifjabb Szabó Gábor egyetlen verőhibát vétett, így a 14. helyen végzett, de összetettben megőrizte első helyezését. A 155 centiméteres akadályokból épített pályán, a döntőben, vagyis a Nagydíjért rendezett harmadik napi viadalon négy hibaponttal a nyolcadik lett ifj. Szabó Gábor valamint Timpex Bölcsész párosa, és ez a teljesítmény elég volt ahhoz, hogy lovas és lova indulhasson a díjugrató világkupán. Ifjabb Szabó Gábor a verseny 38 éves történetében ötödik magyarként (1991-ben Rezgő Zoltán, 1997-ben Varró József, 2002-ben Túri József, tavaly pedig Hugyecz Mariann vitt véghez hasonló bravúrt) vehet részt a rangos viadalon, amelyet március végén-április elején az Egyesült Államokbeli Omahában rendeznek.

Az odáig vezető útnak csak az utolsó állomása volt a varsói verseny, hiszen 2016-ban Somorján, a csehországi Olomucban, a budapesti CSIO Nagyddíjon és Litvániában szerzett ifjabb Szabó Gábor fontos pontokat, amelyekkel megváltotta az amerikai repülőjegyét, díjugratásban bekerülve a földkerekség legjobb ötven lovas-ló párosa közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!