Sport

2017.05.19. 17:57

Ez aztán tényleg drift volt a javából

Máriapócs - Az időjárás főszerepet játszott a hét végén a máriapócsi RabócsiRingen rendezett kétnapos driftversenyen.

Máriapócs - Az időjárás főszerepet játszott a hét végén a máriapócsi RabócsiRingen rendezett kétnapos driftversenyen. A szombati eső megtréfált néhány pilótát, a megcsúszott autókat pedig nem kímélte a gumifal.

Hetvenkilencen neveztek

A törések és műszaki problémák ellenére vasárnap a pro2 kategóriában tizenhárom, a profiknál harmincnégy versenyző várta a folytatást. Ez a verseny volt az első olyan magyarországi vetélkedés, amelyet a nemzetközi szövetségek (FIA, CEZ) jóváhagyásával rendeztek. A magyar, román és lengyel bajnoki pontvadászat mellett a közép-európai bajnokság fordulója is volt a találkozó, amelyre egyébként hetvenkilencen neveztek.

Vasárnap kora délután a pro2 versengése kemény és izgalmas csatákat hozott. A szűk kanyarokkal és terhelésváltással tűzdelt pálya feladta a leckét az indulóknak. A kiegyenlített párviadalok után Kis Patrik végzett az élen Bauer Bence és Bocsik Oszkár előtt. A pro kategória első körét szexi autómosás szakította meg, aztán folytatódott a hat nemzet ügyes kezű autósainak küzdelme. A gumifal ebben a mezőnyben is okozott meglepetéseket, így a tavalyi szezont kihagyó, háromszoros bajnok Grózinger Zsoltnak sem sikerült a legjobb négy közé jutnia. A győzelmet végül a lengyel Mateusz Fijal szerezte meg, aki a fináléban a román Girda Rares ellen diadalmaskodott. A dobogó harmadik fokára Molnár András állhatott fel.

Két nagy látnivaló

A drift kedvelőire az idén még két nagy látnivaló vár a RabócsiRingen. Július derekán jön a nagy durranás, az első „ebisu drift matsuri”, amelyen a versenyzők ott és akkor teszik majd keresztbe a több száz lóerős autócsodákat, ahol akarják. Augusztus végén következik az elmaradhatatlan Trackwood Fesztivál, amelyen tizenöt ország legjobb gumifüstölői állnak majd rajthoz.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!