Sport

2017.05.02. 11:32

Marci nem talált legyőzőre Milánóban

Nyíregyháza - A fiatal magyar tollaslabdázók érmekkel térhettek haza az olaszországi versenyről.

Nyíregyháza - A fiatal magyar tollaslabdázók érmekkel térhettek haza az olaszországi versenyről.

Bombaformában versenyzett az Olaszországban rendezett nemzetközi tornán a nyíregyházi Szentpáli Marcell, aki aranyéremmel térhetett haza. A háromnapos milánói tornán közel tíz országból kétszáz versenyző lépett pályára öt korcsoportban. A verseny színvonalát emelte, hogy a svájci utánpótlásválogatott mellett perui és maláj versenyzők is pályára léptek.

A magyar csapatot az U11-es korcsoportban Szentpáli Marcell (NYVSC), U13-ban Kígyós Keán (Hajdú TSE) és a 15 évesek között a szintén hajdúsági Mészáros Petra képviselték. A verseny első napján a páros mérkőzéseket rendezték. Keán és Marci az U13-asok között az ötödik helyen zártak, míg a Mészáros-Kígyós alkotta vegyespáros, az értékes harmadik helyet szerezték meg a 15 évesek mezőnyében.

Az egyéni megméretettések második napon kezdődtek. A csoportmérkőzések során, Marci közel negyvenperces, három szettes küzdelemben legyőzte a verseny egyik esélyesét, a svájci Hugo Chanthakesonet, majd olasz ellenfelét, magabiztos játékkal, két szettben múlta felül.

Keán meggyőző produkcióval abszolválta csoportmeccseit, majd a nyolc között, a későbbi győztes, perui Adriano Viale állította meg, ezzel az ötödik helyen zárt. A 15 éves lányok csoportmérkőzési után Petra magabiztosan került az elődöntőbe, ahol fordulatos nagy csatát vívott a szintén kiemelt észt ellenfelével Catlyn Kruss-szal. A háromszettes játszmában egy „kilépéskor” húzódást szenvedett, lendülete megtört, így „csak" bronzérmet szerzett.

A 11 éveseknél Szentpáli Marci tovább remekelt. A négy között a kiemelt svájci Nolan Chantakesone ellen nyert két játszmában, majd a fináléban a hazaiak reménysége, a milánói Simone Piccinin várt rá. A döntőben Marci technikás játéka magabiztossággal párosult, nem engedte szorossá tenni a találkozott amiben két szettben diadalmakodott.

Jakabné Keul Andrea és Gönczi Andrea tanítványa az elmúlt egy évben immár a harmadik nemzetközi tornagyőzelmét aratta, amit szeretne további jó szereplésekkel gyarapítani. A közeljövőben a magyar trió előtt újabb megmérettetések állnak. Május elején a horvátországi Dubrovnikban majd a szlovén Opatijaban rendezett korosztályos nemzetközi tornán szerepelnek, immár a magyar utánpótlás válogatott tagjaiként.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!