Sport

2017.06.13. 11:59

Élmény az élet az élen a kótajiaknak

Kótaj - Sikerült mindenkiben tudatosítani, hogy a Kótaj meg tudja nyerni a bajnokságot.

Kótaj - Sikerült mindenkiben tudatosítani, hogy a Kótaj meg tudja nyerni a bajnokságot.

Csak sikerült. A Kótaj az őszi idényben nem ismert pardont: hazai pályán valamennyi fellépését behúzta, miközben az idegenbeli túrákat is veretlenül vészelte át. Hat pont előnnyel „fordult” a tavaszi szezonra (akkor még a Kemecse előtt, majd az Újfehértó vált a legnagyobb riválissá), amelynek hajrájában kissé meleg lett számára a pite.

A megyei másodosztályú futballcsapat ugyanis négy mérkőzést elbukott, de a legjobbkor, a végén nem remegtek meg a lábak. A Seregi-legénység a szomszédvár Kemecse elkalapálásával biztosította be a bajnoki címet a Diamit csoportban, így négy év után visszatérhet a megyei „élvonalba”.

Nem a véletlen műve

– Őszintén szólva, az őszi első hely után nem gondoltuk volna, hogy a folytatás ennyire nehéz lesz. A nagyon jó felkészülés dacára gyengén kezdtük a tavaszt, több pontot hullajtottunk, ráadásul ahogy az ilyenkor lenni szokott, sérülések, eltiltások sújtottak minket.

– A szezon derekán sikerült felzárni a csapatot, rendet tenni a fejekben, ráébresztve mindenkit, hogy a kiélezett szituáció dacára igenis, meg tudjuk nyerni a bajnokságot. Hozzáteszem, talán nem véletlen, hogy harminc fordulón keresztül vezettük a tabellát, az utolsó meccsen, éppen a szomszédvári rangadón pedig feltettük az i-re a pontot.

– Ezért szeretném megköszönni a csapat hozzáállását, Orosz Mihály polgármester maradéktalan segítéségét, a szponzorok támogatását, és nem utolsósorban lelkes szurkolóink biztatását. No meg természetesen Mahalovszki Béla kollégámnak is hálával tartozom. Talán mondhatom, nagy dolog Kótaj sportéletében, hogy sikerült visszajutni a megyei első osztályba.

Noha még el sem ültek az ünneplés hullámai, az illetékeseknek nem árt a holnapra gondolni. Mert annyi bizonyos, mint újonc együttesnek, a Kótajnak sem lesz piskóta feladat hosszabb távon megkapaszkodni. Ha valaki, Seregi Mihály számára ezt aligha kell ecsetelni.

Helyt akarnak állni

– A célokról korai beszélni, egyelőre még friss az élmény, de az biztos, hogy erősíteni szükséges annak érdekében, hogy a magasabb osztályban is versenyképesek legyünk. Egyértelmű, sokat kell dolgoznunk, hogy helyt tudjunk állni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!