Sport

2017.06.01. 10:03

LEO-futás a Sóstói-erdőben

Nyíregyháza - Vasárnap délelőtt lesz a rajt, a cél pedig nemes.

Nyíregyháza - Vasárnap délelőtt lesz a rajt, a cél pedig nemes.

Az egy főre jutó futóversenyek számában igen jól áll Nyíregyháza. Ezek mindegyike tradicionális, bejáratott, közkedvelt. Az elmúlt hetekben bőven dúskálhattak az érintettek az efféle rendezvényekben. Téved, aki azt hiszi, hogy ez a hétvége szabad, mivel a Sóstói-erdőben az első alkalommal kiírt LEO-futás csábítja a nyúlcipős érdeklődőket.

– A Nyíregyházi LEO klub hirdette meg a jótékonysági futást, ami vasárnap 10 órakor kezdődik. Persze, érdemes korábban érkezni, hiszen a regisztráció után háromnegyed tízkor közös bemelegítés lesz, utána rajtolnak a különböző futamok – ecsetelte Jeles Huba szervező. – A 2 kilométeres gyermekfutam pontban tízkor, az úgynevezett közepes futam (5 km) negyed tizenegykor, míg a 10 kilométeres hosszú futam fél tizenegykor startol. A diákoknak 600, a felnőtteknek 800 forint a nevezési díj, ami egyúttal adomány. Aki nem ér rá, vagy nem vesz részt, ám szeretne segíteni, támogatójegyet is lehet igényelni. A LEO klub az anyaotthont és a Bárczyban lévő értelmi- és testi fogyatékos gyereket segíti, a felajánlások megkönnyítik és színesítik az életüket.

Fontos, hogy a tanulók ne felejtsék el magukkal hozni a diákigazolványukat! A regisztráltak vizet, almát, finomságot és oklevelet kapnak. Minden új rendezvény bevezetése komoly kihívást jelent, bízunk benne, hogy sokan ott lesznek vasárnap a rajtnál az erdei tornapályán, hisz a cél nemes.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!