Sport

2017.06.30. 17:29

Nem is volt annyira civil a pályán

Nyíregyháza - A kosárlabdázó Nagy Krisztián a röplabdában szerzett jártasságát is csillogtatta a sóstói strandon.

Nyíregyháza - A kosárlabdázó Nagy Krisztián a röplabdában szerzett jártasságát is csillogtatta a sóstói strandon.

Civil a pályán! Akár ezt is kiabálhatták volna az érdeklődők a strandröplabda országos bajnokság sóstói hármas pályájának pénteki nyitó küzdelmét látva, hiszen a profik mezőnyének selejtezőjében egy kosárlabdázó ütötte a labdát. Nem is ügyetlenül, bár tegyük hozzá, Nagy Krisztiántól, a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos csapatának erőcsatárától nem áll túl messze a röplabdázás, tekintve, hogy édesapja, Nagy Attila magyar bajnoki címig és válogatottságig jutott az NYVSSC és a Csepel játékosaként.

– A röplabdának ezt a válfaját kifejezetten szeretem, nyaranta a strandokon mindig ütöm a labdát – mondta a másik szeretett sportágában tett kirándulása kapcsán Nagy Krisztián. – Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza női röplabdázóinak edzője nyaggatott, hogy induljunk el közösen a profik mezőnyében, mire én elsőre azt mondtam, hogy természetesen – nem... Aztán csak beadtam a derekam.

A Nagy Krisztián, Horváth András páros a selejtezőben a Bán Balázs, Mészáros Zoltán duóval találkozott, utóbbiak összeszokottabbnak tűntek, és otthonosabban mozogtak a röplabdapályán. A szurkolók által buzdított Kriszóék 2:2-ig mindkét szettben jól bírták, aztán a hét pontonként esedékes térfélcserék mintha megtörték volna a lendületüket. Az első szett nagy csatájához méltatlanul egy nyitásrontással ért véget, a másodikban pedig még nagyobb harcra késztették ellenfelüket a nyíregyháziak, akik 21:9-re és 21:13-ra veszítettek.

– Hogy kettőnk közül ki nyújtotta a jobb teljesítményt? – kérdezett vissza a kosárlabdában szerzett rugóit gyakran jól kamatoztató Nagy Krisztián. – Szerintem Andris. Legalábbis ezt illik mondanom...

Nagy Krisztiánék számára ezzel a bajnokság befejeződött, de szombaton is lesz hazai érintettség a sóstói Parkfürdő négy pályáján, hiszen a nők főtáblás küzdelmeit reggel kilenckor megkezdi a Fatum párosa, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin. Ha pedig eljutnak a döntőig, akkor vasárnap 18 órától a Kossuth téren is láthatja őket a közönség, merthogy a bajnokság második fordulójának fináléit a városközpontban felállított ideiglenes pályán játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!