Sport

2017.06.07. 10:20

Századosnak, tisztelegj! - 26 mérkőzésen 102 gólt lőtt Jánkmajtis csatára!

Jánkmajtis - Elérte az álomhatárt Balás Gergely, a megyei III. osztályú Jánkmajtis futballcsapatának játékosa, aki 102 gólnál tart.

Jánkmajtis - Elérte az álomhatárt Balás Gergely, a megyei III. osztályú Jánkmajtis futballcsapatának játékosa, aki 102 gólnál tart.

Huszonhat mérkőzésen 102 gól. Egy csapattól is kimagasló lenne ez a mutató, hát még egyetlen játékostól. Balás Gergő, a megyei III. osztályú Jánkmajtis csatára elérte az álomhatárt, és a hétvégi Ura elleni idegenbeli, csapata által 7–1-re megnyert mérkőzés 58. percében megszerezte a századik gólját a bajnokságban.

Tartotta a tempót

Ezen a mérkőzésen az volt Balás Gergely harmadik találata, majd szerzett még kettőt, így tart most 102-nél. A tavaszi szezonra 57 góllal fordult a debreceni nevelésű, a DVSC-ben, Győrben, Nyíregyházán, alacsonyabb osztályú német és osztrák klubokban, Balkányban, Hajdúböszörményben, Fehérgyarmaton, Mándokon és Nagykállóban is megfordult futballista – akkor már lehetett érezni, hogy valami nagy dolog készül.

– Ha úgy vesszük, sikerült tartanom a tempót, hiszen a Botpalád kizárása miatt egy meccsel kevesebbet játszottunk, és még hátravan a cégénydányádi mérkőzésünk, és tavasszal is negyvenöt gólt értem el eddig – mondta Balás Gergely, akinek csapata 172 találatnál tart. – Sikerült valamennyi ellenfél kapuját bevennem, a legtöbb gólt Botpaládon szereztem, és azt a kilencet sem vették el az ellenfél kizárását követően.

Különös, de ilyen mutatókkal az utolsó mérkőzés előtt matematikailag még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. No persze gyakorlatilag már igen, hiszen a Jánkmajtis három ponttal vezet a nagy rivális Penyige előtt, a gólkülönbsége pedig hetvenöttel jobb.

Kerek lehet a történet

– Nem ünnepeltük még meg a bajnoki címet, majd a cégénydányádi mérkőzést követően – így Balás Gergely. – Nincs mit számolgatnunk, Cégénydányádon is nyerni szeretnénk, és persze azon a mérkőzésen is betalálnék, hogy kerek legyen a történet. Amúgy a Penyige elleni három kettes vereségünk nagyon bosszantó volt, az ellenfél a huszadik percben már kettő nullra vezetett, és ez túl nagy előnynek bizonyult, megérdemelték, hogy legyőztek bennünket.

Az látható, hogy a csatár a góljai nagy részét a meccsek hajrájában szerezte. Ez a jó erőnlétének köszönhető? A 102 góljából mennyit tud pontosan felidézni, illetve ezek közül melyik a legemlékezetesebb?

– Ahogy közeledett a bajnokság vége, úgy éreztem egyre jobban a törődést az ellenfelek részéről – felelte Balás Gergely. – Ez nem durvaságban nyilvánult meg, hanem abban, hogy nem nagyon mozdultak mellőlem. A téli szünetben is mondtam, nem fogok rágörcsölni a száz gólra, de azért szeretném elérni. Nos, görcs az nem volt, de a csapattársaim mindent megtettek azért, hogy kiszolgáljanak. Mindenki kivette a részét ebből a szép sorozatból, de külön is kiemelném jó barátom Petru Costea önzetlenségét. A meccs végi találatokról pedig csak ennyit, hogy olyankor talán már jobban lankad az ellenfél figyelme, amit sikerült kihasználnom. Ha végigmegyünk egyenként a meccseken, akkor mind a százkét gólomat fel tudnám idézni, de nincs olyan köztük, ami nagyon emlékezetes lenne. Nem tartok számon ollózós gólokat, inkább kijátszott akciók végén közelről pötyögtettem azokat a kapuba.

Folytatása következik

Megelőlegezve a bajnoki címet a Jánkmajtisnak: lesz folytatás a megye kettőben?

– A magam, illetve Petru Costea nevében mondhatom, hogy maradunk, és kíváncsian várjuk, hogy miként sikerül megerősíteni a csapatot – jelzi a 34 éves futballista, hogy vannak még tervei a mostani csapatában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!