Sport

2017.07.22. 15:53

A sportág szentélyében tanulhatnak

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Tigers két fiatalja részt vehet a rangos nemzetközi edzőtáborban.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Tigers két fiatalja részt vehet a rangos nemzetközi edzőtáborban.

Pénteken kora hajnalba hosszú útra indult a Nyíregyháza Tigers három amerikai focistája. A sportág őshazája felé vette az irányt Szépe József csapatvezető, támadókoordinátor és játékos, valamint két fiatal tehetség, az irányító Tóth Gábor és Panykó Patrik szélső védő. Meghívót kaptak egy nemzetközi edzőtáborba, amelynek helyszíne az Ohio Állambeli Canton, ahol a hírességek csarnoka (American Football Hall of Fame) is áll.

Posztonként tucatnyian

– Hatalmas lehetőség az a srácoknak, hogy a sportág születési helyén, superbowl győztes edzők és játékosok által szervezett táborban vehetnek részt. Igyekszünk mindent megfigyelni, mindenből tanulni és a lehető legtöbbet magunkba szívni a sportág nagy ikonjaitól ez alatt a négy nap alatt – tudatta Szépe József.

A tábor kedden kezdődik és csütörtökön este ér véget. A szervezők minden pozícióra összesen 12 játékosnak adnak lehetőséget a részvételre, ami azért is nagy szó mert a kiválasztás kiterjed egész Európára, Kanadára, Mexikóra, Japánra és Kínára.

Zárásként mérkőzés

– A táborban kemény munka vár mindenkire, remélem tudják majd tartani az iramot. Tétje is van a táborozásnak, hiszen ott lesznek az amerikai egyetemek játékosmegfigyelői és a legjobbak esetleg lehetőséget is kaphatnak egyetemi ösztöndíjra.

– A tábor zárásaként a résztvevőkből válogatott együttes mérkőzést fog játszani a korosztályos kanadai válogatottal, ezen a mi srácaink nagyon szeretnék megmutatni, hogy mit is tudnak valójában – így Szépe József.

A nyíregyházi trió Brüsszelen keresztül repült Washingtonba, ahová már pénteken megérkeztek. Onnan autóval mennek majd tovább, a végcél Canton.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!