Sport

2017.07.17. 08:19

Nagyot küzdött a Tigers a bajnoki címért

Nyíregyháza - Ez igazi dráma volt, a zárónegyedben fordítottak a nyíregyháziak.

Nyíregyháza - Ez igazi dráma volt, a zárónegyedben fordítottak a nyíregyháziak.

Ez dráma volt a javából! Az előjelek pontszegény meccset ígértek, hiszen a Berény Sport Divizió II-es bajnokság fináléjába jutott Szombathely Crushers és a Nyíregyháza Tigers is elsősorban védekezésének köszönhetően várhatta veretlenül a vasárnap délutáni finálét. A Tiszavasvári úti pályán a hazaiak lelátója teljesen megtelt, a drukkerek dobokkal, dudákkal, zászlókat lobogtatva buzdították kedvenceiket. Le a kalappal a vasiak előtt is, hiszen mintegy három tucatnyian vállalták az országjárást, hogy szurkolhassanak a zöld-fehérbe öltözött Zúzóknak.

A nagy tét, talán a hazai ­pálya is görcsössé tette a megfiatalított Tigriseket. A támadójáték erőtlen volt, a védekezésbe pedig egy baki azt jelentette, hogy a második félidőben előnyhöz jutottak a szombathelyiek. A harmadik negyedben nem sokat változott a játék, a vendégek tartották az előnyüket, a nyíregyháziak pedig nem találták az ellenszert.

Rezgő volt a meccs legjobbja

A záróetapban akkor csillant fel a remény, amikor Sviatkó Gábor hárompontos rúgással szépített. A rúgók közül mégsem ő, hanem szombathelyi kollégája (71-es) játszotta a főszerepet. Számára a negatívat. Az alapvonalukhoz közel két rúgását is blokkolták a hazaiak, előbb Sergii Budilov (54) és Sergii Ovcharenko (57) zavarták meg ellenfelüket, a hazai támadását pedig Benkő Márk (8) váltotta tédére. Nem sokkal később ismét Ovcharenkó blokkolt, Márton Tibor (89) pedig betáncolt a labdával a gólvonalon túlra. Sviatkó mindkétszer értékesítette az egypontos rúgásokat, így fordult a kocka. Nagyot, ez a hazaiakat felpörgette, a vendégeket elbizonytalanította.

A hátralévő időben már pontos akció nem történt, de ezt a hazaiak nem bánták. A szurkolókkal együtt örültek a bajnoki címnek.

A finálé legjobbjának (MVP) Márton Tibort, Rezgőt választották. Megérdemelte, miként az egész csapat előtt le a kalappal.

- KM-ML -


Amerikai Foci: Berény Sport Divízió II., döntő

Nyíregyháza Tigers-Szombathely Crushers 17-7 (0-0, 0-7, 0-0, 17-0).

Pontszerzők: Benő, Márton 6-6, Sviatkó 5 (3, 1, 1).

A Nyíregyházi Tiger bajnokcsapatának játékosai: Anton Ushenko, Axman Andor, bakó Zolátn Sándor, Benő Márk, Béres Máté, Civa József Zoltán, Civa Mihály, dr. Gődény György, dr. Szépe József, Erdélyi Áron, Fazekas Ferenc, Horváth Gergő, Hriczkó Norbert, Hüse Csongor, Ivan Oleksiuk, Kilar Tudor, Kiss Huba Balázs, Konkoly Péter, Kosztin Máté, Lesiv Pavlo, Lipcsei Péter, Márton Tibor, Melik Gábor Zoltán, Mihalik György, Nagy Sándor Balázs, Nahornyak Yuriy, Nedzelskyy Maksym, Németh Tamás, Novosolov Alesandr, Panykó Patrik, Papp Gábor, Pétercsák Ákos, Purcsi György, Rakhimov Yevhen, Román Bálint Márk, Roman Boguslavskyi, Román Dávid Dániel, Salga Zsolt, Sergii Budilov, Aergii Ovcharenko, Sőrés László, Suller Ádám, Sviatkó Gábor, Taraszenkó Alex, Tóth Gábor, Török Ferenc József, Török Szabolcs Richárd, Turyanytsya Andriy, Usikov Konstyantyn, Váradi Miklós, Varga Zoltán, Verdes Dávid Tamás, Veres Dávid, Vitaliy Melnyik. Megbízott csapatvezető. Szépe József. Vezetőedző: Bora Gábor. Védő-koordintátor: Pápa Szabolcs. Támadó-koordinátor: Szépe József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!