Sport

2017.08.16. 11:19

Mit számít, hogy fáj a boka: Berta, a Balkány nyerő cseréje

Balkány - Mirgai László azzal küldte pályára: bemégy és eldöntöd a meccset – így történt!

Balkány - Mirgai László azzal küldte pályára: bemégy és eldöntöd a meccset – így történt!

Berta Máté nem pocsékolta az időt. A balkányi futballistát az 55. percben csereként vetette be Mirgai László edző, ami abszolút nyerőhúzásnak bizonyult.

Nem járok buliba, nem is érdekel, minél többet akarok játszani. Berta Máté

A húsz éves játékos igazán kihasználta a neki jutó lehetőséget: tizennégy minutum múlva vezetést szerzett a megyei első osztályú együttesnek Tarpán, majd a 78. percben már ismét a kispadon csücsült.

A friss nyári szerzemény, akit a Levelektől „nézett ki” magának a bajnoki címvédő, alighanem az egyik legnagyobb alakítással rukkolt elő a nyitányon. Pláne, hogy a csatárt kellemetlen bokasérülés hátráltatta, mindez cseppet sem akadályozta meg, hogy kellemes meglepetést produkáljon.

Akárcsak a Balkány, ­amelynek keretét szinte ­teljesen szétkapták alig egy hónap ­leforgása alatt, ennek dacára a kissé leírt csapat idegenbeli győzelemmel nyitott (0–2).

Életre szóló élmény

– Reméltem, hogy sikerül valamit mutatnom – közölte nemes egyszerűséggel Berta Máté. – Egy hete edzőmeccsen részleges bokaszalag-húzódást szenvedtem, azóta valamelyest javult az állapotom, de még nem az igazi. A mester viszont úgy küldött be a pályára, hogy bemegyek és eldöntöm a mérkőzést. Bíztam benne, hogy tudok segíteni, és talán ennek hatására éreztem, hogy bennem van a gól.

– Mirgai László olyan jól inspirált minket, feltüzelte a társaságot, hogy ez sült ki belőle. Nagyon sokat, átgondoltan készültünk a rajtra azt hiszem, ennek köszönhetően komoly meglepetést szereztünk egy erős csapat otthonában.

– A találkozó közben volt egy ütközés, ami után megint fájni kezdett a bokám, nem szerettünk volna kockáztatni, inkább lejöttem, de ez így is életre szóló élmény marad. A vezetők, a szurkolók, a társak gratuláltak, ugyanakkor ami történt, a csapat érdeme.

Zene az ember füleinek, hogy Berta Máté hanyagolja az éjszakázást, holott nem éppen ez a jellemző a fiatal titánokra a magyar futballban. De ilyen is van.

– A csapat fiatal, bizonyítási vágy van mindenkiben, reméljük a legjobbat – taglalta az ifjú támadó. – Nekem is az a célom, hogy odategyem magam, a lehető legtöbb meccsen legyek eredményes. Minél magasabb szintre szeretnék eljutni, ennek érdekében megpróbálok mindent alárendelni a focinak. Nem járok buliba, nem is érdekel, minél többet akarok játszani.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!