Sport

2017.08.24. 16:14

Trackwood: felvonulás helyett áldás a RabócsiRingen

Máriapócs - Molnár András szeretné megszorongatni az európai nagymenőket.

Máriapócs - Molnár András szeretné megszorongatni az európai nagymenőket.

Jó pár különlegességgel szolgál majd a Trackwood Európai Drift Fesztivál, amelynek pénteken és szombaton a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. A korábbi években megszokott volt és a Trackwoodok egyik látványosságát jelentette a versenyzői felvonulás és az autók, valamint a pilóták megáldása.

Ezek most sem maradnak el, ám korábban megjelent menetrendekkel ellentétben pénteken nem mennek ki a RabócsiRingről, hanem a pályán rendezik, mégpedig szombaton. A versenyautók áldását követően beszédet az esemény fővédnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mond, majd Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere, Rabócsi Tibor, a pálya tulajdonosa és Béres Szabolcs, a rendezvény szervezője üdvözli a megjelenteket.

Aztán folytatódhat az őrület, mégpedig a legjobbak pároscsatáival. A kontinens legjobbjai nyomják majd a pedálokat, és persze a szakág magyar eminensei.

Köztük Molnár Andrással, aki szintén nagyon várja már a versenyt, hiszen a hazai pontvadászatban ő áll az élen, és ezt a helyet szeretné is megtartani.

A Markom Racing Team pilótája tavaly épphogy lemaradt a dobogóról olyan nevek mögött, mint James Deane, Steve Baggsy Biagioni és Max Heidrich…

– Sok komoly pilóta érkezik a rendezvényre, főleg a lengyel STW Drift tagjait és persze Marcin Banoviczt is várom, mint mindig. A versenyzők egzotikuma Dmitriy Illyuk lesz, aki számomra legendás pilóta, mert amikor én még csak a pálya széléről nézelődtem, ő már akkor is komoly technikát autózott ki. Nagyon komoly mezőny lesz, de a csapatommal úgy döntöttünk, hogy mivel sok változtatás volt az autón, ezért csak tesztelésként, edzésnek fogjuk fel a versenyt – így Molnár András.

– A magyar versenyzők közül Temesvári Péterrel nagyot csatáztunk tavaly, az idén örülnék egy visszavágónak – folytatta esélylatolgatását a pilóta.

A magyar bajnokság éllovasa azt is elárulta, hogy korábbi felvételeket néz versenyekről, a nevező pilóták videóit elemzi és szimulátoron gyakorol.

KM

Menetrend

Augusztus 25., péntek

8: Kapunyitás

10: Edzés

21: Tuning parti + live dj

Augusztus 26., szombat

8: Kapunyitás

9: Edzés

10: Kvalifikáció

13: Street kategória Top8

16: Pro-Am kategória Top16

18: Trackwood Európai Drift Fesztivál Top32 versenyzői felvonulás

18.10: A versenyautók áldása és egy perces néma megemlékezés Ámon Istvánra

18.30: Megnyitót mond dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

18.45: Trackwood Európai Drift Fesztivál Top32 páros csaták

23: Díjátadók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!