Sport

2017.08.30. 14:06

Visszavágyott az erősebb bajnokságba

Kisvárda - A kisvárdaiak egyik legnevesebb nyári szerzeménye, Vesna Milanovic-Litre boldog és elégedett az új állomáshelyén.

Kisvárda - A kisvárdaiak egyik legnevesebb nyári szerzeménye, Vesna Milanovic-Litre boldog és elégedett az új állomáshelyén.

Hölgyről ritkán állítunk olyat, hogy kemény fából faragták, de hogy Vesna Milanovic-Litrére mégis illik a kitétel, az a múlt heti, hazai rendezésű tornán bebizonyosodott. A Kisvárda Master Good SE nyáron igazolt horvát beállósa ugyanis a Békéscsaba elleni zárómeccsen kapott egy könyököst az orrára (épp akkor, amikor Mátéfi Eszter szakmai igazgató át akarta állítani csapatát a két beállós szerkezetre), de rövid pihenő után vissza akart menni a pályára, mígnem a társak figyelmezették, hogy bizony kicsit ferdén áll a sérült rész a két szeme között. A vizsgálatok aztán szerencsére kiderítették, hogy nincs nagy baj, ettől még a játékos véres zsebkendőket szorongatott és egy vattadarab is kilógott az orrából, amikor a torna zárultával beszélgettünk vele.

– Nem olyan vészes ez, kaptam egyet az orromra, de posztomból adódóan megszoktam az ilyesmit – mondta a sérüléséről Vesna Milanovic-Litre, még a kórházi vizsgálat előtt. – Jó kis torna volt ez, különösen a Zilah és Békéscsaba elleni meccsek bizonyultak megfelelő minőségűnek és keménységűnek. Kívülről talán úgy látszódhatott, hogy mindent bevetettünk, ez így is volt, törekedtünk a lehető legjobb eredmény elérésére, de ez a csapat tud még jobban teljesíteni, védekezésben éppúgy, mint támadásban. Éppen ezért nem vagyok elégedett sem a csapat, sem pedig a magam teljesítményével. Mondjuk a sajátoméval szinte sosem, mert mindig vannak hibák, ráadásul több egy az egy elleni párharcot elvesztettem. Ami pedig a csapatot illeti, védekezésben túl sok felesleges kétperces kiállítást gyűjtöttünk be, amivel bajba sodortuk magunkat. Ígérhetem, hogy a bajnoki rajtra kijavítjuk ezeket a hibákat.

Nem kétséges, a nacionáléja – és a hangzása... – alapján az egyik legjobban csengű nevű játékost igazolta a Kisvárda a horvát beállós személyében. Mitől volt vonzó az NB I-ben tavaly épphogy bennmaradt, idén viszont nagyratörő terveket szövögető klub ajánlata?

– Két évet töltöttem legutóbbi csapatomnál, a szlovén Krimnél, remek együttesben és nagyszerű edzővel dolgozhattam ott – kezdte a 31 éves kézilabdázó. – Ugyanakkor a szlovén bajnokság nem túl erős, ezért nem jelent kihívást abban szerepelni, a Bajnokok Ligájára viszont nem készít fel megfelelően, és ez nem tetszett. A kisvárdaiak időben megkerestek, remek játékosokkal rendelkeznek, olyanokkal, mint Triscsuk Krisztina, Tamara Radojevics vagy Marina Dmitrovics, akikkel remek lehet a játékkapcsolatom, ez már az eddigiek során is kiderült. Nagyon szép terveket vázoltak előttem a vezetők, és ezzel a játékoskerettel sok szépre lehetünk hivatottak a következő bajnokságokban, sokféle szerkezetben tudunk majd játszani. A Győr játékosaként pedig jól emlékszem rá, hogy a magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, emiatt is döntöttem úgy, hogy ide igazolok.

És ha már a Győri ETO szóba került. Az eddigi tapasztalatok alapján mi a különbség Európa egyik legmagasabban jegyzett női klubja és a Kisvárda között?

– Mondanom sem kell, hogy Győrben sokan játszanak a világ legjobbnak tartott játékosai közül, de Kisvárdán is minden adott a jó szerepléshez – így Vesna Milanovic-Litre. – A körülményekre itt sem lehet panasz, kiváló az edzésmunka, nagyszerűek a csapattársak, szép a város, kedvesek az emberek, minden értelemben jók a feltételek. Úgyhogy nagyon elégedett és boldog vagyok, hogy Kisvárdára igazoltam.

Névjegy

Vesna Milanovic-Litre

Nemzetisége: horvát

Született: Sinj, 1986. május 30.

Magasság: 180 cm

Posztja: beállós

Eddigi csapatai: Sinj, Split Kaltenberg, Lokomotiva Zagreb, RK Podravka (valamennyi horvát, 2010-2014), Győr (2014-2015), Krim Ljubljana (szlovén, 2015-2017), Kisvárda (2017-)

Címei: kétszeres horvát bajnok (2004, 2011), háromszoros horvát kupagyőztes (2005, 2007, 2011), Magyar Kupa-győztes (2015), szlovén bajnok (2017), kétszeres szlovén kupagyőztes (2016, 2017)

Válogatottságok/gólok száma: 104/196

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!