Sport

2017.09.14. 08:27

A futball farkastörvénye érvényesült Dombrádon

Dombrád - Kozma Zsolt az új dombrádi edző, akinek irányításával korábban bajnokságot nyert a csapat.

Dombrád - Kozma Zsolt az új dombrádi edző, akinek irányításával korábban bajnokságot nyert a csapat.

Hogy nem fenékig tejfel az újonc futballcsapatok élete, mi sem bizonyítja jobban, hogy Kató István az elmúlt héten távozni kényszerült a dombrádi kispadról. A megyei első osztályú együttes négy vereséggel indította az idényt, ami után az egyesület elöljárói a váltás mellett határoztak.

Noha a vasárnapi bajnoki meccsig hivatalosan nem nevezték ki utódját, Kozma Zsolt – merthogy ő örökölte meg a tréneri tisztséget – már testközelből láthatta, miként támadtak fel a Tisza-partiak. A Dombrád ugyanis hazai pályán 5–1-re eltángálta az eleddig jól muzsikáló Mátészalkát, kozmetikázva szereplésén. Persze, egy győzelem önmagában még kevés az üdvösséghez, az új szakvezetőnek lesz még bőven teendője, hogy a tizennegyedik helyen táborozó legénység elhúzza a csíkot a veszélyzónából.

– Köszönjük Kató István kereken két éves munkáját, nagyon sokat tanulhattunk tőle a közösen eltöltött idő során – szögezte le a történtek kapcsán Tóth János, a dombrádi egyesület elnöke. – Sajnálom, hogy ezt a döntést kellett hoznunk, de a futball farkastörvénye érvényesült ebben az esetben is. Nyilván, a játékosok felelőssége is megkerülhetetlen abban, hogy négy vereséggel kezdtük a bajnokságot, de most már igyekszünk előre nézni. Bízunk abban, hogy Kozma Zsolt képes felrázni a csapatot, annál is inkább, mert teljesen más mentalitású emberről van szó, aki új impulzust tud adni. Elvárásunk vele szemben az, hogy olyan öltözői hangulatot teremtsen, ami elősegíti a jó szereplést, továbbá minden futballista ezért az egyesületért küzd. Mert az vasárnap is bebizonyosodott, a társaság többre hivatott annál, amit eddig mutatott.

Kozma Zsolt korábban védőként játszott, pályafutása nagy részében a Kisvárda színeiben futballozott, megfordult Mándokon, Nyírkarászban és éppenséggel Dombrádon is. Sőt, edzőként már irányította az együttest, mégpedig 2012/13-as szezonban, amikor az együttes megye kettes bajnoki címet nyert.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!