Sport

2017.09.28. 16:39

Az olimpikon is felpattant a bakra

Nyíregyháza - Elmosni nem tudta, csak elnapolta a rossz idő az orosi Lombhullató Patacsatát. A Guido Lovasparkban végül vasárnap versengtek a kettes fogatok.

Nyíregyháza - Elmosni nem tudta, csak elnapolta a rossz idő az orosi Lombhullató Patacsatát. A Guido Lovasparkban végül vasárnap versengtek a kettes fogatok.

Az első alkalommal kiírt, hagyományteremtő találkozó meghívásos volt, végül huszonhárom kettesfogat és hat pónifogat hajtósa mérte össze tudományát akadályhajtásban.

Nagy tervek, versenyek

– Tizenhét esztendővel ezelőtt a barátaim felültettek egy lóra, és azt mondák, hogy vegyek magamnak egyet. Mondtam nekik, hogy én most biztosan nem veszek. Aztán teltek az évek és megszerettem a lovakat, a lovassportot, megépítettük a lovasparkot. Mostanra minden összeállt, és megrendezhettük ezt a versenyt. Köszönet a támogatóknak és a versenyzőknek, akik elfogadták a meghívást. Az álmom egy modern, a minőség felé elmozduló, igazán állatcentrikus istállókból álló lovaspark, és persze szeretném, ha ennek a versenynek lenne folytatása, később díjugratást is rendeznénk – tudatta Gulyás Zsolt pályatulajdonos, a verseny főszervezője.

A lovaspark adottságai miatt a klasszikus, háromszámos fogathajtást nem lehetett megrendezni, az egyébként is háromnapos lenne. Nyitásként két fordulós akadályhajtásban versengtek a megye határain túlról is érkezett fogatok.

Nagy sikere volt a bemutatószámoknak is. Összeállt egy alkalmi, amolyan utcabeli négyes fogat, amelyet Jáger Sándor hajtott. Tapsoltak a walesi pónik alkotta kvartettnek, illetve a még kisebb lovakból álló, shetlandi pónikból álló négyes fogatnak.

Volt egy amolyan celebhajtás is, a legismertebb résztvevője Helebrandt Máté volt.

A világbajnoki hatodik hellyel büszkélkedő gyalogló olimpikonunk is bakra ült és szárat vett a kezébe. Rajta kívül egy református pap, Ferkó Miklós és a hetvenkét esztendős Klárika néni is.

Nagy élmény volt

– Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy Gulyás Zsolt meghívott a rendezvényre, amelyre szívesen jöttem. Izgatottan vártam a versenyt, mert bár gyerekként ültem lovon, de inkább az maradt meg bennem, hogy féltem. Szerencsére ez már a múlté, és bár most nem ültem lóra, csak a bakra, nagyon nagy élmény volt irányítani ezeket a csodálatos állatokat – vélekedett érdeklődésünkre Helebrandt Máté.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!