Sport

2017.10.18. 10:19

Felfoghatatlan az elvesztése

Nagyecsed - Dobos Zoltán még mindig azt várja, hogy Czifrák Roland jön szembe vele a Škodával.

Nagyecsed - Dobos Zoltán még mindig azt várja, hogy Czifrák Roland jön szembe vele a Škodával.

Nem csupán egy játékostársat, jó barátot is vesztett Czifrák Roland tragikus halálával a nagyecsedi futballcsapat.

A megyei első osztályú együttes középpályása október 9-én közúti balesetben vesztette életét, ami a szatmári egyesület mellett megrázta a teljes focirégiót. „Czifi” ugyanis csupa szív labdarúgó, emellett olyan ember volt, aki kiérdemelte mások szeretetét.

Szép sikerek – együtt

– A kilencvenes évek végén ellenfélként találkoztunk, ő a Debreceni Sportiskolában, én a Nyírsuliban futballoztam – emlékezett Dobos Zoltán, a Nagyecsed játékosa legjobb barátjára. – Mindig kóstolgattuk egymást a meccs közben, aztán úgy hozta az élet, hogy 2005-ben Balkányban csapattársak lettünk, ahol szép sikereket értünk el, bajnoki címeket szereztünk. Már akkor megegyeztünk, hogy mindig egy helyre megyünk focizni, így 2007-ben párosan igazoltunk Tiszalökre, sőt ott már kollégák is lettünk a helyi gimnáziumban.

– Egyre szorosabb barátság alakult ki közöttünk, a nap huszonnégy óráját nagyrészt együtt töltöttük az iskolában, vagy éppen edzésen, Bognár Attilával és Hock Frigyessel kiegészülve nagyon összetartottunk. Tiszavasvári kitérőt követően természetesen együtt kerültünk Nagyecsedre is. Nem volt olyan dolog, amit ketten ne tudtunk volna megoldani, holott sok megpróbáltatáson mentünk keresztül.

Komolyan vett mindent

– „Czifi” olyan komolyan vett mindent, hogy egy tanár-diák meccsen képes volt összeveszni bárkivel, akár velem is. De a harag hamar elszállt belőle. Felfoghatatlan az elvesztése, még mindig azt várom, amikor meglátok egy Škodát, hogy ő jön velem szembe…

Czifrák Roland temetése október 24-én 15 órától lesz Debrecenben.

KM-KT


[related-post post_id="3646818"]

[related-post post_id="3644382"]

[related-post post_id="3643906"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!