Sport

2017.10.01. 17:09

Kisvárda Master Good: Cserélni tudni kell – meccs előtt és közben egyaránt

Kisvárda - A második félidei feljavult játéka és a beálló Horváth Zoltán duplája is kellett a várdai sikerhez a labdarúgó NB II-ben.

Kisvárda - A második félidei feljavult játéka és a beálló Horváth Zoltán duplája is kellett a várdai sikerhez a labdarúgó NB II-ben.

Változásokat eredményezett, hogy a Kisvárda Master Good elvesztette veretlenségét az NB II-ben. A Szolnok elleni hazai 2–3 után az addig valamennyi meccsen a kezdő tizenegyben helyet kapott két fiatal, Hrihorij Zanko és Fodor Ákos kiszorult a csapatból, helyettük két újoncot avatott Kondás Elemér vezetőedző: Zöldesi Illést és Bohdan Melniket.

Előbbi kapus, így a mezőnyben csak egy kötelezően bevetendő ifjút kellett nevezni (ez volt Melnik), és mivel a kapus cseréje, Andrij Cserepko is befér a fiatal kontingensbe, így a kispadon is több rutinos hely maradt kiadó a mezőnyjátékosok számára. Ebben a bajnoki szezonban először jutott szerephez Mihajlo Rjasko és az is kiderült, hogy a budafoki meccsre felépült az előző három meccsen rendre eredményes, összesen ötgólos középpályás, Sergiu Oltean.

Zöldesit már az első perc végén próbára tette a válogatottban tíz évvel ezelőtt csodagyerekként bemutatkozott Filkor Attila, de azt a lövést és a kipattanó utánit is védte a Videoton kölcsönjátékosa. Aztán Pölöskey Péter emelt a hazai kapu fölé, miközben azért a várdaiak is próbáltak előre menni. Az újabb helyzetet is a Budafok hagyta ki, Margitics Andor az ötös sarkáról nem lőtt, hanem középre akart adni, a védők pedig mentettek.

A túloldalon Somogyi Csaba kapus a hazapasszolt labdát Lukács Rajmondra lőtte rá, de róla a kapufa mellé perdült. Aztán 18 méteres, ígéretes helyzetből, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást Matija Misic, akinek lövése a jobboldali kapufa és a léc találkozási pontját találta el.

A gól nélküli első félidő után egy remekül időzített cserével szerzett vezetést a Várda. Alig egy perce volt a pályán Horváth Zoltán, amikor a lecsorgó labdát a kapuba pofozta. Gólra pedig jött a gól, Brana Ilics remek egyéni megoldással fejezte be a magánakcióját. Eldőlni látszott a meccs, főleg, hogy egy budafoki bedobás utáni veszélyes helyzetben Izing Martin fejéről a lécre, onnan pedig szögletre perdült a labda. Aztán a csereember Horváth Zoltán a kegyelemdöfést is megadta, miután a kissé kedvetlenné váló hazai védők közül kilépve is bevette a kaput a ráadásban.

A második félidei feljavult játékával hozta tehát a győzelmet az újonc otthonában a kisvárdai csapat, amely arra a kérdésre is választ adott, hogy a legutóbbi vereség ellenére nem került hullámvölgybe.

NB II: 11. forduló

Budafoki MTE–Kisvárda Master Good 0–3 (0–0)

Promontor u., 800 néző, v.: Gaál Á. (Szert, Kulman).

Budafok: Somogyi Cs. – Harsányi I., Vaszicsku, Khiesz, Vég (Vankó, 72.) – Margitics, Filkor, Csizmadia Cs., Kercsó (Kerekes K., 77.) – Pölöskey P., Nagy T. (Oláh L., 72.). Vezetőedző: Prukner László.

Kisvárda: Zöldesi – Melnik (Erdélyi B., 91.), Izing, Rjasko, Vári B. – Hej, Lucas, Oltean, Misic (Gosztonyi, 74.) – Lukács R. (Horváth Z., 59.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Horváth Z. (0–1) a 60., Ilics (0–2) a 63., Horváth Z. (0–3) a 91. percben

Percek, események

60. perc: Misic ívelt a térfél közepéről a tizenhatoson belülre, Ilics 10 méterről leadott lövését Somogyi Csaba bravúrral védte, Oltean ismétlése után oldalra csorgott a labda, amit Horváth Zoltán 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0–1.

63. perc: Misic indította a bal oldalon meginduló Ilicset, aki megforgatta Harsányi Istvánt, majd 8 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–2.

91. perc: Rjasko ívelte előre a labdát a saját térfele közepéről, Horváth Zoltán kilépett Csizmadia mellől, és a lepattanó labdát 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 0–3.

Mesterszemmel

Prukner László: – Nem szoktam erre hivatkozni, de sok sebből véreztünk, de hatvan-hatvanöt percig így is rendben volt a játékunk, aztán a Kisvárda egyértelműen fölénk kerekedett.

Kondás Elemér: – Tompán kezdtük a mérkőzést, el kell ismerni, az első félidőben inkább a Budafoknak voltak helyzetei. Szünet után megszereztük a vezetést, ami által a hazai csapatnak is kijjebb kellett jönnie, ezt kihasználva egyértelművé tettük a győzelmünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!