Sport

2017.10.11. 16:14

Népszerűsítik a csörgőlabdát, a vakfocit

Nyíregyháza - A látók is kipróbálhatják a látássérültek sportágait.

Nyíregyháza - A látók is kipróbálhatják a látássérültek sportágait.

A fogyatékossággal élők számára is fontos a mozgás, a sport. A fogyatékosság minőségétől függően számos sportolási lehetőség vár a másképpen élőkre.

Ki is lehet próbálni

A látássérültek például csörgőlabda és vakfoci sportágakban bizonyíthatják tudásukat. A két sportág népszerűsítése érdekében Országos Vakfoci és Csörgőlabda Sportgálát rendez a nyíregyházi Fehérbot Sportegyesület a megyeszékhely önkormányzatának támogatásával.

– Október 14-én, szombaton a Zrínyi Ilona gimnázium tornatermében 10 órától 18 óráig rendezzük meg a találkozót. A látássérült csapatok bemutatója mellett a látók is kipróbálhatják majd ezeket a sportágakat – tájékoztatta lapunkat Csonka Ferenc, a sportegyesület elnöke.

– A csörgőlabda a régebbi sportág, ott gurítják a labdát a sportolók, míg az új sportágnak számító vakfociban rúgni kell. Hazánkban 8-10 csörgőlabdacsapat van, míg vakfociban csak kettő. A mi sportegyesületünkben mind a két sportágban játszhatnak a sorstársak.

Elültetik a sportok fáját

– Vasárnap konferenciával folytatódik az országos sportgála. A Ridens iskola épületében rendezünk egy kerekasztal-beszélgetést A látássérültek sportjának jelene és jövője címmel. Az ­egyesületünknek Sóstón van egy szabadidőparkja, a kon­ferencia után, vasárnap délben ott ültetjük el szimbo­likus jelleggel a sportok fáját. A szombati sportgálára minden érdeklődőt szeretettel várunk – tette hozzá Csonka Ferenc.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!