Sport

2017.11.15. 14:19

Hisznek a közös sikerben

Nyíregyháza - A SOSZ vezetősége Nyíregyházán tárgyalt, programja a tehetséggondozást is segíti.

Nyíregyháza - A SOSZ vezetősége Nyíregyházán tárgyalt, programja a tehetséggondozást is segíti.

Nyíregyházán egyeztetett, majd tartott sajtótájékoztatót a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) alelnöke, Czerpán István, illetve ügyvezető igazgatója, Virág Lajos. A két vezető Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Baracsi Endre alelnök és Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjének társaságában fedte fel a látogatás célját.

– A SOSZ 1989-ben alakult tíz sportszervezet összefogásával, klasszikus érdekvédelmi szervezetként – közölte elöljáróban Czerpán István. – Jelenleg már 300 taggal működünk, szerteágazó tevékenységgel próbálunk segíteni. Nyíregyháza nagyon sportos város, példaértékű a tervszerűség, ahogy ezen a téren fejlődik. A Hiszek benne program ismertetése jövetlenül legfontosabb eleme, amely kis és közepes egyesületek számára nyújt pályázati lehetőséget.

A korábbi sikeres birkózó Virág Lajos további részletekkel szolgált a már beindult kezdeményezésről.

– A program két sarkalatos pontja egyfelől a megyei jogú városok szabadidős rendezvényeinek szervezését, másfelől a tehetség kiválasztás, egyben az utánpótlásnevelést segíti. A keretösszeg 150 millió forint, egyenként 2 millióra lehet pályázni 2018 március közepéig.

Seszták Oszkár üdvözölte a közös „akciót”, annál is inkább, mivel erre eddig nem adódott alkalom.

– Emberemlékezet óta nem keresett bennünket a SOSZ, így egy új együttműködés kezdetének tekintem ezt a találkozót. Természetesen lehetőségeinkhez mérten minden támogatást megadunk a sikeres folytatáshoz, mert élni szeretnénk ezzel az eséllyel. A megyei sportvezetőket, polgármesterek arra fogjuk buzdítani, hogy kapcsolódjanak be a munkába.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!