Sport

2017.11.13. 11:37

Kisvárda Master Good - Ahogy azt az edzéseken is gyakorolták

Kisvárda - Szép centerezés és meg szebb labdakihozatalból születtek meg a kisvárdai csapat Szeged elleni győzelmét jelentő gólok.

Kisvárda - Szép centerezés és meg szebb labdakihozatalból születtek meg a kisvárdai csapat Szeged elleni győzelmét jelentő gólok.

Húsz pont otthon – és immár húsz idegenben is. A Kisvárda Master Good NB II-es csapata tehát helyszíntől függetlenül egyformán eredményes az őszi szezonban, és vasárnap a Szeged 2011 gyulai otthonában nemcsak az őszi idegenbeli veretlenségét őrizte meg, hanem újabb győzelemmel (2–0) gazdagodott. A pontkülönbség pedig tovább, 11 egységnyire nőtt a harmadik helyezettel szemben, amely most éppen a Vác.

– Még mindig nagyon messze a bajnokság vége ahhoz, hogy számolgatnunk kellene, de kétségtelen, fontos győzelmet arattunk – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A meccs elején a hazai csapat próbált dominálni, de idővel átvettük az irányítást, és Brana Ilics ziccerét követően már korábban megszerezhettük volna a vezetést. Aztán a szünet előtt közvetlenül szépen megkomponált támadásból jutottunk előnyhöz, jó volt úgy bemenni az öltözőbe, hogy megvan az előny. A második játékrész elején ugyancsak szép támadást követően jött az újabb gól, ami után arra kellett törekednünk, hogy tartsuk a labdát és az eredményt. A labdát az ellenfél térfelén járattuk, a Szegednek különösebb helyzete nem volt, a végén még Lucas Bertucci is betalálhatott volna, de ne legyünk elégedetlenek, így is szereztünk két gólt és három pontot idegenben.

Maradva a góloknál, ha azokat ilyen módon edzésgyakorlat közben szerzi a csapat, a tréner alighanem akkor is megtapsolja azokat. A szerzőjük pedig Vári Barnabás volt, aki a Ferencváros legyőzése után kiszorult a kezdőcsapatból, ahova most új poszton, baloldali középpályásként tért vissza.

– Sokat gyakoroljuk a kapu elé érkezést és a labdakihozatalt, örülök neki, hogy mindkettő eredményezett egy-egy gólt ezen a mérkőzésen – említette meg a találatok kapcsán Kondás Elemér. – Ami pedig Vári Barnát illeti, több poszton bevethető játékosról van szó, akit néha azért pihentetni kell, mert a szellemi fáradtság olykor érződik rajta. Tud segíteni a kispadról beszállva is, hiszen szerzett már úgy győztes gólt a Békéscsaba ellen, és csatármúltjából adódóan nagyon jól érkezik a kapu elé, ahogy tette azt a mostani első gólunknál is.

A győzelem mindig jól jön, akkor pedig különösen, ha a következő meccsen a csapat második helyezettként az éllovast fogadja. Kevés híján mindössze egy pontos hátrányból, hiszen vasárnap az MTK csak a hajrában szerzett gólokkal gyűrte le (2–0) a Zalaegerszeget.

– Az MTK van annyira jó csapat, hogy az ilyen meccseket is meg tudja nyerni, úgyhogy nem álmodoztunk arról, milyen jó pozícióba is kerülhetünk a rangadó előtt. Egy biztos, a heti munkához kellő alapot és önbizalmat adhat a vasárnapi játékunk, de nem tulajdonítunk annak különösebb jelentőséget, hogy éppen ki ellen készülünk – így Kondás Elemér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!