Sport

2017.11.02. 09:21

Lehet, hogy rosszul döntött

Mátészalka - Opre Mihály a vezetőkkel közösen döntött úgy, hogy átadja a helyét Szalkán.

Mátészalka - Opre Mihály a vezetőkkel közösen döntött úgy, hogy átadja a helyét Szalkán.

Több, mint biztató tart után valami megtört Mátészalkán. A megyei első osztályú futballcsapat egyre hátrébb tolatott a tabellán, mígnem bekövetkezett, ami ilyenkor történni szokott. A szatmáriak edzőváltással próbálták felrázni az együttest, ez pedig egyet jelentett azzal, hogy Opre Mihály felállt a kispadról. Ekképpen a Balkány elleni szombati hazai meccsen – házon belüli megoldásként – Makszim Gábor játékos-edzőként irányította a Szalkát. Egyelőre ez sem segített, a gárda újabb meccset bukott és a tizenkettedik helyen vesztegel.

– Ötven éve vagyok a focivilágában, nem tartom magam olyan öregnek, hogy ne tudjak megoldali ilyen feladatot – ecsetelte az eseményeket Opre Mihály. – Ráadásul minden végzettségem megvan ahhoz, hogy edzőként dolgozzak. Szalkán későn indítottuk a felkészülést, mert a csapatból tizenöt játékos távozott: lehet, hogy rosszul döntöttem, amikor elvállaltam ezt a munkát, de mindenkiben van egy kis hiúság, így belevágtam. Igaz, hogy július 17-én kezdtük az edzéseket, miközben a vezetőkkel karöltve megpróbáltunk labdarúgókat igazolni. Nekem öt futballistát sikerült vinnem, közülük hárman meghatározó emberekké váltak, ugyanakkor sok olyan olyan fiatal került a keretbe, akik rutintalanok. A szezon elején jöttek az eredmények, majd fokozatosan kiismertek bennünket az ellenfelek, mi pedig nem tudtunk újítani. Ezért határoztunk közösen úgy, hogy átadom a helyem, remélem mással többre lesz képes a Mátészalka a folytatásban. Teljes barátságban váltunk el, sok sikert kívánok az egyesületnek. Köszönettel tartozom Torma Tamás alpolgármester úrnak, akivel rendkívül korrekt viszonyt alakítottam ki.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!