Sport

2017.11.09. 09:58

Sporttörténelmi érem Azerbajdzsánból

Nyíregyháza - Azerbajdzsánban rendezte meg a United World Wrestling az idei év grappling világbajnokságot.

Nyíregyháza - Azerbajdzsánban rendezte meg a United World Wrestling az idei év grappling világbajnokságot. A nyíregyházi ZR Team Brazil Jiu-Jitsu-sai reménységei közül négyen – Bánszky Dániel, Vanczer Levente, Hubicska Gábor, Vida György – kapott szerepet a magyar válogatott színeit képviselve, velük tartott Halász Dávid edző is. Három hónapos felkészülés előzte meg a vb-t, ehhez segítséget nyújtott az Underground Funkcionális Edzőközpont.

Közel 40 ország versenyzői mérték össze tudásukat Bakuban.

Bánszky Dániel és Vanczer Levente a két legfiatalabb harcos nagyszerű munkával és itt, ott vitatható bírói döntésekkel – az elismerésre méltó – ötödik helyen végeztek. Ugyanakkor Hubicska Gábor megszerezte Nyíregyháza első világbajnoki érmét a sportágban. Gábor egy hazai ellenfelét verte kevesebb mint harminc másodperc alatt, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Vida György hatalmas meccsekkel a háta mögött sem tudott ezúttal bejutni a legjobb nyolc közé a rettenetesen erős felnőtt, 77 kilogrammos mezőnyben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!