Sport

2017.12.29. 07:18

Szpari - A focistának már hiányzott a futás

Nyíregyháza - Forró Gyula bízik benne, hogy a januári alapozást már a társaival kezdheti.

Nyíregyháza - Forró Gyula bízik benne, hogy a januári alapozást már a társaival kezdheti.

Tavasszal a Szpari egyik erőssége lehet Forró Gyula. Már ősszel az lehetett volna, ám eltiltás és sérülések miatt csak kilenc bajnokin (hétszer kezdőként) és egy kupameccsen lépett pályára. A Puskás Akadémiától érkezett, háromszoros válogatott védő az egyik tréningen megsérült, a térdét fájlalta. Aztán jött az elkerülhetetlen, november végén Siófokon kés alá feküdt a játékos.

Nem úszta meg a műtétet

– A térdemben a porc hátsó részén leszakadt egy darab, azt kellett eltávolítani az altatásban végzett operáció során. Tíz napig injekcióztam magam, aztán kezdődhetett a gyógytorna. Eleinte voltak még a műtét miatt kisebb fájdalmaim, és nehezebben hajlott a lábam, de nem volt komplikáció.

– A kontrollvizsgálat szerint minden rendben van, így a megbeszéltek alapján megy a rehabilitáció. A gyógytorna mellett a szobakerékpár is előkerült, ma pedig már futottam is – tudtuk meg csütörtökön a focistától.

– Megmondom őszintén, van még lemaradásom bőven, hiszen két hónap azért két hónap, de rosszabbra számítottam. Egyébként pedig már nagyon hiányzott a futás. Az elején kicsit furcsa volt a térdemnek, de aztán bemelegedett. Nagyon sok köszönettel tartozok Bencsik Ildikó gyógytornásznak és Lingné Hudák Nóra fizioterapeutának is. Ők minden nap foglalkoztak velem, hogy mihamarabb visszatérhessek a pályára.

– Egyébként itthon vagyunk a szüleimnél Tótkomlóson, Nyíregyházára már január harmadikán visszamegyek, mert ott folytatom az egyéni edzéseket. Nagyon remélem, hogy kilencedikén a többiekkel kezdhetem el az alapozást, vagy legrosszabb esetben a hónap közepén az edzőtáborozáson.

Irány Manchester

Addig még azért lesz egy igencsak említésre és irigylésre méltó programja a játékosnak valamint a feleségének, aki egyébként a nyíregyházi színházban táncol.

– A karácsonyi ajándékunk egy rövidke londoni utazás. Az én kedvemért szombaton megnézzük a Manchester United-Southampton bajnokit, a feleségem ajándéka pedig, hogy szilveszterezni is ott maradunk – árulta el Forró Gyula.

Aztán irány Nyíregyháza, gyógytorna, tréningek, edzőtáborozás, majd a bajnokiság folytatása. Remélhetőleg egy remeklő Forró Gyulával.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!